Opel Vectra: Stotteren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.8XE

Goedendag,

Ik heb een Vectra C GTS uit 2002, en heb de volgende probleempjes.

1. bij het gasgeven in laag toerental in elke versnelling wil de motor nog al eens stotteren. Bijvoorbeeld in de 3e versnelling een rotonde over, of een bocht om, of in de file in de 2/3/4/5e versnelling rijden met ongeveer 1200 toeren en dan bij het gasgeven, begint hij te stotteren. Meestal als ik dan wat gas terug neem en rustig weer gas geef dan gaat het wel. 1 keer heb ik het gaspedaal tijdens het stotteren vol ingetrapt en toen ging het uitlaatgascontrole lampje branden, tijdens het rijden was er niks voelbaar of merkbaar aan de motor en de volgende dag was het lampje weer uit. Dit lampje ging naar mijn idee branden omdat hij een verkeerde verbrandingswaarde gemeten heeft door dat stotteren. Ik vermoed dus daarom dat er of een bougie defect is, of bobinebrug of LMM.

2. Er brand sinds een paar maanden ook erg vaak en soms de hele rit naar mijn werk (50km) het lampje van de motorelektronica (auto met steeksleutel) in toerentellerdisplay. Dit lampje gaat aan en weer uit, brand soms 10 seconden en soms een uur. Er is geen pijl op te trekken.

Ik denk dat ik de auto moet uit laten lezen, maar wou eerst hier even horen of er misschien mensen zijn die al vermoedens hebben.

Ik hoor graag van jullie.

Opel Vectra C GTS

Geplaatst door Opel Vectra C GTS (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

LMM is voor de hand liggend, maar kan ook zomaar een lambdasonde zijn.
Het beste is uitlezen, dat geeft duidelijkheid.
Ook al is het lampje inmiddels uit, hij slaat storingen toch op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.