Opel Vivaro 2008: Stotteren en noodloop

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: G9U B6, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 107

Beste leden,

Sinds 4 weken problemen met mijn Opel Vivaro.
Het begon met s’morgens stotteren na ongeveer 10 minuten rijden, daarna ging hij in de noodloop. Zelf gereset en doorgereden, daarna niks aan de hand. S’middags weer stotteren en en lawaai onder de motorkap, gestopt op de vluchtstrook. Tijdens het uitstappen een geluid van ontsnappend lucht hoorbaar.(later bleek druksensorslang katalysator gescheurd volgens de monteur) afgesleept door de anwb naar een veilige plek. Uitgelezen niks aan de hand, naar huis gereden en nergens last van.
Slang gemaakt door garage, direct daarna gaf de bus aan: roetfilter.
Naar huis proberen te rijden, bus sloeg thuis om de hoek af, naar huis geduwd. Op advies van monteur additief toegevoegd, bus startte weer, maar sloeg ook gelijk weer af.
ANWB laten komen, maar die konden mij niet verder helpen omdat de auto niet meer wilde starten….(hoogstwaarschijnlijk door de roetfilter)
Roetfilter vervangen, bus reed weer maar bus bleef af en toe stotteren en ging af en toe in de noodloop, maar niet iedere keer met het stotteren.
Uiteindelijk de lambdasonde 1 laten vervangen, de turbolader/turbodruksensor laten vervangen en de EGR laten reinigen maar het probleem blijft..
Hij kan zo een hele dag niet stotteren en de andere de hele dag stotteren en roken(zwart) bij toeren boven de 2500 en bij tijd en wijlen in de noodloop gaan, heel wisselend.

Heeft iemand een idee?

Gr

Danny-83

Geplaatst door Danny-83 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.