Opel Astra: stotteren van een x20dtl ASTRA

Bouwjaar: 1999

Hallo,
Ik ben al engige uren bezig met een astra 20 dtl. Ons vermoeden was dat hij lucht zoog via de aanzuigfilter en leiding. De auto rijd soms enige tijd goed en vervolgens kan hij gaan stotteren tot bijna afslaan toe. stationaire kan hij soms ook gaan bokken, maar kan vervolgens ook weer 150 km gewoon normaal rijden. Heb live data uitgelezen via de obd stekker en vind geen rare gegevens aangaande de inspuit tijden. ik dacht misschien dat er in de pomp de electronische vervroeger uitging. wel als ik vacuum zuig op de retour leiding valt dit naar 3 min weg (langzaam). wie kan mij mischien vertellen hoe lang die tijd ongeveer moet zijn. ivm afsluit ringen verstuivers verv.
of is dit wel een brandstofpomp verhaal. ik lees op de site toch ook wel veel brandstofpomp verhalen.wie o wie kan mij hulp bieden en heeft misschien al eens met dit bijltje gehakt.

groet Julien

dupl-u-2071-5dd1497d5d4fa+Techniek

Geplaatst door dupl-u-2071-5dd1497d5d4fa+Techniek (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de vacuum mag nooit wegvallen....dus eerst de retourslangen en t stukjes vervangen door dealer speciale retourslang. universele retourslang werkt niet...

overigens kan het alsnog een pomp probleem zijn...

dupl-u-2071-5dd1497d5d4fa+Techniek (0) PRO, 18 jaar geleden

oke bedankt zal origenele slang gaan halen

groet julien

dupl-u-2071-5dd1497d5d4fa+Techniek (0) PRO, 18 jaar geleden

De slangen vervangen voor origeneel en moet eerlijk zeggen dit past strakker en heb de retour wel een half uur op onderdruk gehad geen probleem meer. maar mijn probleem van stotteren is nog niet over. ga nu naar een diesel dienst i.v.m. de pomp contr.
alles wat van buiten lucht trok heb ik nu ondervangen dus kan haast niet anders meer

PieterL (0), 18 jaar geleden

Ik heb er niet veel verstand van, maar het stotteren bij mijn 2,0 DTI was opgelost na vervangen van de krukassensor. De dealer kon die conclusie niet trekken na uitlezen.

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Haperende krukassensor is duidelijk te zien aan een extreem schokkerige toerentellernaald als hij stottert.

dupl-u-2071-5dd1497d5d4fa+Techniek (0) PRO, 18 jaar geleden

Immiddels is de pomp vervangen. En de auto doet het goed. Deze was dus defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.