Opel Vectra: stotterende / schokkende motor

Bouwjaar: 2004

Sedert mei 2004 in het bezit van een Vectra 3.0 V6 CDTi, na +/- 6 weken begon het probleem. Nu ruim een half jaar verder nog steeds het probleem. Dit komt dus bij "alle" 3.0 V6 CDTi motoren voor alleen de één valt het wel op en de ander niet volgens mijn garage. Opel Nederland erkent het probleem echter doet er niets aan. Volgens hun is het een eigenschap van de motor!!!!!! Als dit dan Opel rijden is klaar ben je ermee.
Misschien is er iemand die wel iets weet. Het probleem doet zich voor bij een motor die op bedrijfstemperatuur is en gaat dan schokken / stotteren bij circa 80 km/u. Dit is voelbaar door de hele auto heen. Motor is tot op heden 2x gereinigd, enkele weken terug is er een hydraulische motorsteun geplaatst, dit mocht ook niet helpen. Gisteren is er een slangentje verlegd van de EGC klep of iets dergelijks heeft ook niet geholpen. Ik hoop ook langs deze weg in contact te komen met mensen die dit probleem ook hebben.

mps

Geplaatst door mps (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

opc8275 (0) PRO, 19 jaar geleden

is er al geprobeerd met een nieuwe software oor de computer ? vraag dit eens aan je Opel dealer .

ellende met Opel (0), 19 jaar geleden

Beste MP, ik heb een vergelijkbaar problem, bij 50 in de 3de versnelling begint hij ook te stotteren. Ook stopt hij er af en toe spontaan mee en stinkt dan verschrikkelijk.(2.2DTI) Er is een luchtklep vervangen, daarmee hoopt men het afslaan op te lossen. Het schudden is nog steeds, is niet spectaculair maar wel irritant. Ook ik kreeg te horen : is een eigenschap kies maar een andere versnelling, NB een Vectra van 2004 kost 37000 EURO, belachelijk laatse Opel ooit, Hou me svp op de hoogte wat er bij jou nog aan ontwikkelingen zijn, ik ga ermee door.

CasparSnel (0), 19 jaar geleden

Beste MP,

Ook ik heb de exact hetzelfde probleem. In mijn geval een Vectra 2.0 Diesel uit juli 2004. Mijn garage heeft al diverse onderdelen vervangen inmiddels ( EGR Klep en LuchtMassa Meter) Helaas tot op heden zonder resultaat. Vandaag ( 1maart ) is Opel Nederland op bezoek geweest bij mijn dealer en de desbetreffende medewerker heeft in mijn auto gereden. Het probleem is door de persoon onderkent maar ook in mijn geval kreeg ik te horen dat het een 'product eigenschap' is. Belachelijk !! Ik laat het er in ieder niet bij zitten en heb zojuist een officiele klacht richting Opel Nederland gestuurd. Ik ben benieuwd maar ben niet van plan op te geven voordat ik een bevredigend resultaat heb. Ik hoor graag wat jullie inmiddels al voor een acties hebben ondernomen en of deze effect hebben gehad.

meijerg (0), 18 jaar geleden

heb het zelfde probleem met mijn vectra station c 2004 3.2 V6
is er bij jullie al iets gevonden

dik2245 (0), 18 jaar geleden

Er is een software update beschikbaar. Die het probleem verminderd, maar niet volledig oplost.
(Volgens Opel is het probleem de versnellingsbak....)
Dit is voor 3.0CDTi met Active-Select (automaat).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.