Opel Combo: Straat vol zwarte rook....

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7D

Hallo,

Nu het weer een beetje kouder wordt, staat onze straat weer vol zwarte rook na het starten van ons combootje..

Na 1x voorgloeien slaat hij meteen aan, loopt 4 a 5 sec normaal, waarna hij begind te horten en te stoten en de hele straat onder de rook zet... Na 2 a 3 min. loopt de motor pas weer lekker... Verder op de dag heeft hij nergens last van!

Als ik onder de motorkap kijk, zie ik 2 zaken voor de onsteking zitten, de gloeibougies en kleine gloeistiftjes... Welke moet ik vervangen om de motor bij een koude start weer normaal te laten lopen? (neem aan de het startprobleem afkomstig is van slechte staat van een van bovenstaande... weet het niet zeker...)

Zijn de gloeibougies of stiftjes makkelijk te vervangen?

Hoop dat jullie ons kunnen helpen, wij zijn er blij mee en de straat ook denk ik....

Groeten,
Hans

Ghaans1980

Geplaatst door Ghaans1980 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gloeibougies vervangen. Er zullen er wel 'n paar defect zijn. Stroomdraad loshalen en dan de gloeier er uit draaien. Je kunt ze dan testen door + op de draadaansluiting te zetten en het huis van de stift tegen massa houden en dan kijken of ie roodheet wordt. Zo niet: defect. Eventueel ook even met 'n 12 volt spanningzoeker kijken of er stroom komt op de draad wanneer de auto op contact wordt gezet.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.