Opel Astra F X1.6XEL: Stroringscode

Bouwjaar: 1996

Hallo

Is inmiddels als de zoveelse posting met betrekking tot mijn Astra. Hij geeft inmiddels steeds vaker een foutcode. HEt oranje lampje gaat aan. Een keer heb ik hem gewoon laten lopen en heb hem met draaiende motor laten uitlezen bij dealer. Deze kwam dus op de klopsensor uit. Van te voren was dit niet uit te lezen. Nu weer het lampje aan en dus zo snel mogelijk naar die gast waar ik nog garantie heb op auto. Die hebben hem weer meegenomen naar Duitsland naar de Opel, maar kunnen alweer geen enkele foutcode uitlezen. De code is er eergisteren nog geweest !!! Dit kan toch niet. Dus daar staan we weer met het autootje. Wat te doen hieraan ? Die code moet toch erin staan ? Of hebben ze in Duitsland corrupte apparatuur ? Wordt er echt gek van.

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is moeilijk op afstand te beoordelen remco. maar de apparatuur is overal hetzelfde.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het management systeem van die Opels dan niet zo te vertrouwen ? Die code kan toch niet zomaar weg zijn ? Dit is dus al de tweede keer. Terwijl de code wel uit te lezen is als ik de motor gewoon laat draaien als de code optreedt. Dan blijft lampje dus aan. Zodra je motor afzet en weer opnieuw start, blijft melding weer weg voor een week of zoow.
Tis en blijft vreemd, maar begin haast te twijfelen aan de betrouwbaarheid van het management systeem van Opel (de iets ouderen dan). Hebben andre merken hier ook zoveel last van ?

Gr.
Remco

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb geen idee.....is het stuurapparaat niet in de war?

P8327 (0), 19 jaar geleden

Remco, als je nog recht hebt op garantie zou ik aandringen dat je ECU wordt vervangen. Van Opel vertoont deze nogal gauw mankementen. Buiten de garantieperiode zal vervanging je snel 1000 euro gaan kosten. Stel je leverancier schriftelijk in gebreke.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.