Opel Zafira: Stuurbekrachtiging defect

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0DTL

Ik heb een zafira 2.0DTL waarvan vorige week de stuurbekrachtiging is uitgevallen. Vanmorgen deed ie het ineens even wel weer maar vanmiddag niet meer. Ik wil even het peil van de stuurbekrachtiging controleren maar kan die niet vinden. Weet iemand waar ik dit kan controleren / bijvullen?

Woger

woger

Geplaatst door woger (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JoeNeL (0), 16 jaar geleden

Het is een klein wit potje met zwarte stop dat normaal bovenop tussen radiator en motorblok zit. Daar zit het bij mijn Vectra. Ik vermoed dat die locatie niet veel zal verschillen in een zafira (ik kan er natuurlijk ook naast zitten).

By the way, dit is een gesloten circuit. Als er servo olie weg is duidt dit op een lek, wat zo snel mogelijk dient opgespoord te worden. [Onlangs voorgehad dat mijn stuurhuis lekte]. Dus wees gewaarschuwd.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

De stuurbekrachtiging valt ook uit wanneer er problemen bij de dynamo zijn.

Laat dit ook controleren

Willem

woger (0), 16 jaar geleden

Sorry,

Ik was even druk en slecht weer en... je kent het wel.
Het kleine witt potje kan ik niet vinden. Ik heb net nog even gekeken, maar ik kan niets vinden wat er een betje op lijkt. Donderdag gaat ie in ieder geval naar de garage en dan horen we het wel.

Woger

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hallo,

De stuurbekrachtiging is toch elektrisch (elektro-pomp)? Deze zit bij mijn 1.8 benzine Zafira aan bijrijderszijde onder het voorraam (tegen het schutboord) Er zijn zover ik weet 2 merken met een verschillende uitvoering v.d. pomp.

suc6

grt. Gerco

badman (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad, 2 sosrten TRW 1 ste en 2 de generatie.

Van de 1 ste generatie (te hetkennen aan de draaidop bovenaan het reservoir) kan de de pomp niet appart vervangen en moet dat dan samen met het stuurhuis die dan een 2 de generatie is, want de 1 ste (slechte reeks) kan je niet meer bestellen bij de officiele dealer.
Bij de 2 de generatie (te herkennen aan de bajonetdop) wel en dat zal bij jou wel het geval zijn, normaal zit ja al met zo een gemonteerd.
reservoir vind je inderdaad als je voor de wagen staat aan de rechterkant achter de aandrijfriem. Dezemoet op peil staan anders zit je met een lek dat je dan kan zien als aan de spoorstangen de stofhoezen vettig zijn of meestal vol zitten met olie

EHPS (elektropomp die oliedruk maakt.)

Ben zelf tech-master en heb daar wel veel ervaring mee.

groetjes

woger (0), 16 jaar geleden

De pomp is een paar weken geleden vervangen en daarmee het probleem verholpen. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat!

Paul(B) (0), 16 jaar geleden

heb net problemen gehad met mijn servostuur ... dynamo vervangen en alles in orde, (goede) garage weet zeker raad. (Astra 1.7 DTI) grietjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.