Opel Vectra: Stuurhuis lek

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hallo,

Vandaag te horen gekregen dat het stuurhuis lek is. Omdat het een GTS betreft schijnt er een "aparte" stuurhuis vervangen te moeten worden. En die zijn niet goedkoop. ( € 800 excl montage) Nu is mijn vraag of ik er nog gewoon mee door kan rijden tot de reparatie of niet. Ik heb twee dealers gesproken en krijg twee tegenovergestelde antwoorden. Dealer A zegt; "meteen laten herstellen en niet veel meer mee rijden anders kan er nog meer schade ontstaan". Dealer B zegt; "als je er voor zorgt dat het pijl van de stuurbekrachtigingsolie op niveau blijft kan er niets mis gaan en kun je nog een hele tijd probleemloos doorrijden" Hij kende wel klanten die er al een jaar of 3 zo mee rondreden. Beide mannen die ik heb gesproken waren monteurs bij een Opel dealer.


Wat denken jullie?

Dank voor het meedenken.

Groet,

Johan

Johan L

Geplaatst door Johan L (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Johan

De dealers zeggen allebij het zelfde, de 1 stelt het nog een poosje uit.
Uiteindelijk zal het stuurhuis toch moeten worden vervangen.

Ik zou het stuurhuis zo snel mogelijk laten vervangen. het risico dat er slijpsel / vuil in het systeem komt is aanwezig, dan ben je verder van huis.
Komt er vuil in het systeem dan zal er gespoeld moeten worden, ook dit brengt extra kosten met zich mee.

Die keus maak jezelf natuurlijk....

Gr. paul

Johan L (0), 13 jaar geleden

Hallo Paul,

Dank voor je antwoord. Ik laat het zeker vervangen. Afspraak staat al. Alleen door de drukte bij de dealer kan het pas over ruim 3 weken. Nu is mijn vraag of ik die 3 weken risicoloos kan doorrijden.

Johan

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Johan L]Nu is mijn vraag of ik die 3 weken risicoloos kan doorrijden[/quote]
Altijd moeilijk beoordelen.
Zoals ik al zei, de kans dat er vuil / slijpsel in het systeem komt is aanwezig, je weet de staat van het stuurhuis momenteel niet.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.