Opel Vectra: stuurhuis + pomp

Bouwjaar: 2003

wij hebben juist een stuurhuis vervangen van een vectra c 20dt wegens olieverlies ( en het lampje van het oliepeil bleef branden ) , maar nu werkt het servostuur nie meer . MET tech 2 geraken we nie meer in de EHPS ; alles uitgemeten en toto conclusie gekomen dat de pomp niet meer werkt . HEEFT IEMAND DIT OOIT MEEGEMAAKT ? alle stekkers zitten correct en de olie is ook goed .
Toeval ??? OF toch iets verkeerd gedaan ???

opc8275

Geplaatst door opc8275 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je een nieuw of gebruikt stuurhuis gemonteerd?

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

een ruilstuurhuis origineel van opel

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

is de EHPS het enige stuurapparaat waar je geen communicatie mee hebt? zo ja,zekeringen controleren.En probeer ook eens een andere tech-2 software versie!

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

geen communicatie met ehps ( enkel deze ecu )
we hebben nu de pomp vervangen en 't is opgelost , maar heb geen verklaring waarom deze pomp kapot ging

Vinny11823 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb dit laatst ook meegemaakt met een 2.0dti vectra,maar de olielekkage was zeer moeilijk te traceren,dacht eerst ook dat het aan het stuurhuis lag maar was achteraf de stuurpomp die lekte langs de keerring.probleem is dat de keerring pas op hogere toerentallen gaat lekken en door de multiriem en de poelie s zo hard rondgegooid wordt dat je het idee krijg dat het stuurhuis lekt.De pomp is deelbaar maar let goed op dat de plaatjes in de pomp op de juiste wijze gemonteerd worden. Leuke tip om olielekkage s op te sporen:Alles eerst reinigen en laten drogen en dan inspuiten met Talkpoeder,flinke proefrit maken en dan kun je precies zien waar de olie vandaan komt.Succes Rob.

opc8275 (0) PRO, 18 jaar geleden

we hebben het hier wel over een vectra C !!! goed lezen hé
jij hebt het over een vectra b

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.