Opel Zafira: stuurpomp zafira a trw 2

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Heb een 2de handse stuurpomp in laten bouwen daar de oude kapot is. Het gaat om een stuurpomp type TRW 2. Na het inbouwen stuurt het wat lichter als voorheen maar het doet het nog niet goed. Op de plek indraaien met 1 hand lukt niet, als ook de oprit insturen met lage snelheid. Alles is nagekeken en werkt naar behoren, accu, 80A zekering zo ook de dynamo. Wie kan mij hierbij advies geven.

joey64

Geplaatst door joey64 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

Is de stuurcilinder niet inwendig lek?

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Voldoende olie aanwezig?

joey64 (0), 10 jaar geleden

Het reservoir van de oude kapotte stuurpomp zat vol olie, ik heb dit zelf gecontroleerd toen ik de stuurbekrachtiging verloor. Bij het eruit halen zat het ook vol, als de stuurcilinder inwendig lekt dan stroomt er geen olie terug naar het reservoir. Daar het reservoir vol zat kunnen we lekkage in de stuurcilinder uitsluiten.
Bij het plaatsen van de nieuwe (2de handse) stuurpomp is er wel voldoende olie ingedaan, olie is tot bijna aan de rand bij gevuld.
Wat nu, zijn er nog suggesties?

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

Stuurcilinder zit aan 2 kanten hydraulisch aangesloten, dus verschil in niveau zul je nauwelijks zien. Dus kan deze volgens mij toch lekt zijn. Maar misschien denken de profs daar anders over?

Co75 (0) PRO, 10 jaar geleden

Is de pomp hoorbaar als je aan het stuur draait en hoe klinkt hij dan?

joey64 (0), 10 jaar geleden

Nee, de pomp is niet hoorbaar je hoort helemaal niets als je aan het stuur draait.

Co75 (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je tijdens het verdraaien van het stuur de pomp niet hoort is of de pomp defect of er is geen aansturing of spanning is te laag.

Wimski (0), 10 jaar geleden

Kan het niet zo zijn dat hij niet goed ontlucht is

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Systeem ontlucht zichzelf. De pomp is inderdaad hoorbaar als je het stuur draait. Je hoort dan de elektromotor die de pomp aandrijft. Niet luid, maar het is hoorbaar.

joey64 (0), 10 jaar geleden

Ja, toen de pompt het nog deed hoorde je de elektromotor de pomp aandrijven, ik hoorde het als je het stuur in z'n uiterste stand draaide zowel links als recht draaiend. Komende vrijdag gaat een kennis van mij nog iets uitproberen ik had al bijna een nieuwe pomp gekocht, zaterdag a.s. weet ik of die ingreep geholpen heeft. Marco (Co75) het heeft iets met jouwn opmerking te maken.

joey64 (0), 10 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heeft die kennis van mij de spanningsregelaar van de dynamo laten vervangen omdat hij dacht als die het niet deed stuurt het geen digitaal signaal naar de pomp. Jammer genoeg heeft dit geen effect gehad, ik heb nog steeds geen werkende stuurbekrachtiging. Op dit moment wordt alles doorgemeten en hoop op het einde van de dag wat resultaat te boeken. Wie nog een suggestie heeft is welkom!

joey64 (0), 10 jaar geleden

Vandaag ben ik heel blij toen mijn auto voor de deur stond en die jongen, die de auto heeft doorgemeten, zei dat de stuurbekrachtiging het weer deed. Het probleem was een storing in het elektrisch gedeelte. Bij het uitlezen van de stroomschema van de pomp kwam hij een storing tegen die hij niet kon wissen. Vervolgens heeft hij de accu de hele dag er vanaf gehaald en vervolgens weer opgezet waardoor op de een of andere manier de storing weg was, hij heeft het als het ware weer gereset. Nu blijft de vraag, zat die storing ervoor of na het inbouwen van de 2dehandse stuurpomp. Het enige wat mij nog rest te doen is de oude stuurpomp door te laten meten of die pomp echt kapot is. Als deze pomp kapot is betekend dat de storing plaatsvond na het inbouwen van de 2dehandse pomp. Hoe die storing tot stand is gekomen blijft voor ons hier een raadsel, of moet je bij het inbouwen van, in mijn geval, een stuurpomp altijd resetten i.v.m. de digitale signaal.
Ik ben alleen blij dat de stuurpomp het doet en dat ik weer stuurbekrachtiging heb, het was wel even wennen aan het veel lichter sturen.Bedankt voor alle reacties en ik hoop dat ik met mijn verhaal een aanvulling kan zijn voor diegene die met hetzelfde probleem komen te zitten.
Als ik meer weet over de oude pomp of het wel of niet stuk is zal ik dit nog melden, maar voor nu is het even genieten.
Groetjes joey64.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.