Opel Zafira: Werverklep stang los te vervangen ?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 260.000

Ik had diverse storingen p0234 turbo druk overschreden bij vollast en p2279 inlaat lucht lekkage.
Vandaag werp ik een blik op de stang van de wervelkleppen. Hij zat wel heel erg los op. Toen ik het wilde aandrukken, merkte ik dat dat het erg losjes op zat.

De platic zittingen waren versleten.
De bediening vd wervelkleppen gaat niet stroef. Stelmotor vd 3e klep werkt ook goed.
Op ebay vond ik een reparatie set voor de stang.
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/i...

Heeft iemand andere oplossing hiervoor? Is het vervangen van de stang voldoende? Bij de dealer zeiden ze, "-nee meneer, u moet complete inlaat vervangen.. ".

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Co75 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ziet er opzich goed uit. Wat ik in de praktijk alleen vaak zie is dat niet alleen de verbindingsstang is uitgesleten maar ook de kopjes van de wervelkleppen zelf. Dit dus eerst even goed controleren.

sel (0), 10 jaar geleden

Marco,
De kopjes v.d. wervelkleppen zitten goed uit. Stang heb ik weer opgeklikt. Dat zit goed. Alle 4 de w-kleppen worden goed bediend.
Gisteren 300 km gereden, ging goed. Ik had p2279 inlaatlucht lekkage op warme dagen bij 20 graden of warmer, bij warme bij doortrekken boven 3000 toeren en terugzakken naat 2000. Weet dus niet zeker of mijn probl opgelost is, wachteen op warmer weer.
Bij p2279 verdenk ik ook egr klep. Dat die blijft plakken of zo.

sel (0), 10 jaar geleden

Egr klep vervangen, p2279 nog steeds bij opwarmen, 3500 toeren rijden en terugzakken naar +/- 2000 toeren... ping : p2279 lekkage inlaat luchtsysteem.
Wie heeft een idee???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.