Opel Omega: stuurwiel en instrumentenverlichting

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Mijn stuurwiel van mijn Omega is zo glad dat het niet meer aangenaam en veilig aanvoelt. Soms moet ik het bij de spaken houden om er vat op te hebben. Vind het eingelijk wel jammer, en dat met nog maar 60.000km op de teller. Het stuurwiel heeft 8 knoppen, 6 voor de audio en 2 voor de claxon. Vanzelfsprekend ook een airbag. Nu is de vraag, kan ik er iets aan doen of is er geen weg terug? Is het anders mogelijk om er het stuur van de huidige Vectra/Signum op te monteren. De 6 knoppen van de audio maken me niet echt veel uit of ze werken, ik gebruik ze toch zelden, maar de claxon en airbag moet wel werken natuurlijk. Past het andere stuurwiel?

Gisteren viel mij een defecte instrumentenpaneel verlichting op. Aan het linkerdeel zitten er onder de lichtschakelaar 4 knoppen. Eentje voor de hoogteregeling van de koplampen, 2 voor de voor- en achtermistlichten, en 1 voor de dimming van de instrumentenpaneelverlichting. Die 4 knoppen zijn niet meer verlicht, maar mijn lichtschakelaar zelf nog wel. Nu lijkt het mij om 1 lampje te gaan, hoe kan ik dat vervangen? Als ik de lichtschakelaar eruit wip, kan ik er dan al bij, of moet ik er een halve auto voor afbreken (lacht)?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groeten,
Jeroen

Jerre84

Geplaatst door Jerre84 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat het stuurwiel zo glad is geworden door kockpit spray.
Reinigen met thinner of een mooie stuurhoes eromheen.
Dat van die schakelaar weet ik zo niet .

mvg,
Hans.

abbeyrules (0), 19 jaar geleden

Gewoon een leuke stuurhoes halen en die erom doen

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou zeer zeker uitkijken met thinner..... dat lost allerlei rubber/verf op... zou ik een wat mildere variant nemen, zoals: wasbenzine maar als nog uitkijken.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat lampje kan je wisselen maar weet niet precies hoe de schakelaar eruit moet.

Pjotr 156 (0), 19 jaar geleden

remmenreiniger wil ook wel helpen
niet op het stuur spuiten
maar op een doekje

Jerre84 (0), 19 jaar geleden

Bedankt iedereen voor de info!

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Ja , tot je dienst .
Maar wat ga je nu doen?

mvg,
Hans.

Jerre84 (0), 19 jaar geleden

Hans,

Het lichtje is een aantal dagen geleden weer aangesprongen. Geen idee, maar dat probleem is nu van de baan.

Cockpitspray heb ik nooit gebruikt, maar daarmee wil ik niet zeggen dat het product dat ik gebruik geen bestanddelen bevat die het stuurwiel aantasten (glad maken).

Of het stuurwiel van een huidige Vectra erop past heeft niemand me kunnen vertellen, dus die optie valt nog af te wachten.

Het is een lederen stuurwiel, maar voor zover ik hier lees, zijn het reinigingsproducten. Thinner, wasbenzine, remmenreiniger, daar lijkt het me niet echt mee te lukken om weer meer grip op het stuur te krijgen. Verbeter me als ik mis ben.

De enige mogelijkheid die ik hier lees, is een stuurhoes. Een stuurhoes, ik heb geen idee wat dat is. Past dat mooi, sluit dat mooi aan, en hoe zit dat rond de spaken van het stuurwiel?

Tot op dit moment bieden zich 2 mogelijkheden:
1. Een stuurhoes
2. Een ander stuurwiel (indien het past)

Mijn excuses voor het korte antwoord van gisteren, ik plaatste het "tussen de soep en de pattaten" zoals we in België zeggen, en het werd wel tijd, het laatste antwoord was een week geleden gelanceerd.

Groeten,
Jeroen

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Een stuur hoes is een losse ronde hoes die alleen om de cirkel van het stuur komt, bestaat meestal uit stof maar is ook wel in leervorm. Het komt niet rond de spaken van het stuurwiel.

Ik heb de hulp van google.nl ingroepen voor een plaatje ter verduidelijking:

http://www.vanburenbolsward.nl/pics/prod...

https://wwws.autoshop.nl/winkel/dbproduc...

Zo zijn dr vele soorten en maten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.