Opel Omega: verbrande-rubber-lucht

Bouwjaar: 1996

Hallo, sinds enkele dagen ruik ik af en toe een doordringende geur van verbrande rubber of olie of zoiets. Niet de gehele rit, maar af en toe. Het lijkt met het remmen samen te gaan, maar de remmen worden niet extreem heet. Weet iemand wat het zou kunnen zijn? Het gaat om een 2liter benzine motor met automaat.

citycruiser

Geplaatst door citycruiser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

General Motors (0), 19 jaar geleden

Kontroleer in ieder geval of er geen rubberren leidingen(zoals benzine leidingen) over de uitlaat(spruitstuk) heen lopen.

Mvg General Motors

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

V-snaar of multieriem die slipt?.

Hans

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Rubber eendje aangereden?

Mvg,
Hans.

citycruiser (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie suggesties. V-riem staat in ieder geval strak genoeg, en uitlaatspruitstuk zal ik zsm bekijken (van onderaf neem ik aan, want onder de motorkap kon ik niet zoiets ontdekken). Eigenlijk zou ik wel een reparatie/onderhoud handleiding willen hebben van deze auto, weet iemand die online te vinden?

groeten

Peter

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Automaat bak nog op peil, die kan behoorlijk gaan stinken als hij onder peil is.

Willem

citycruiser (0), 19 jaar geleden

Beste mensen,
morgen ga ik even langs de dealer, maar vooraf wil ik zelf zoveel mogelijk weten. Nu meen ik ook nog te merken dat het rempedaal niet helemaal normaal functioneert. De auto remt nog goed, maar als ik stilsta en de rem indruk, blijft het pedaal naar beneden gaan. Je voelt geen tegendruk of dat je niet verder kunt. Tevens lijkt het erop dat je dan de geur nog sterker ruikt. Kan het zijn dat er remolie lekt, bijvoorbeeld bij de voorwielen?

groet

Peter

hermen4550 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik weet wel zeker dat er ergens een lek zit in je remsysteem. maar waar die lucht dan vandaan komt zou ik je niet gelijk kunnen vertellen ik zou niet weten waar die olie op zou moeten komen dat het zo gaat stinken.

su6 verder

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Kan het niet op de uitlaat terecht komen?

mvg,
Hans.

citycruiser (0), 19 jaar geleden

Beste mede-hobbyisten,

volgens de dealer is er niets mis met het remsysteem, dat zompige gedrag van de pedaal hoort zo. Inderdaad remt hij nog steeds goed, dus ik gun ze het voordeel van de twijfel, tot nu toe. De motor lekte volgens hun olie bij het kleppendeksel, hetgeen nu verholpen is. De geur moet nu binnen enkele dagen weg zijn. We zullen zien! Als het inderdaad zo uitpakt, dan zal ik het nog even laten weten.
Groet
Peter

hermen4550 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je rempedaal wegzakt als je hem ingetrapt hou dan weet ik zeker dat er een lek is maar ok als de dealer het zecht dan hou ik mijn mond wel maar als ik jou was zou ik het noh maar controleren of er noch genoeg remolie in je reservoir zit

m.v.g.

citycruiser (0), 19 jaar geleden

Hermen, kun je mij uitleggen waar het reservoir zit? Als ik de motorkap open doe, duizelt het mij al, ik heb de auto net, en ik was een C-kadett gewend. Dit is even andere koek! Overigens ga ik binnenkort naar de ANWB voor een garantiekeuring, want ik wil meer zekerheid over bovenstaande klachten en mogelijk nog meer problemen.

groet

Peter

hermen4550 (0) PRO, 19 jaar geleden

het reservoir zit waarschijnlijk als je de motorkap open doet rechts boven er gaan 4 leidingen naar toe als het goed is

groet

mvdkant (0), 19 jaar geleden

als je remsysteem geen vloeistof lekt en je pedaal zakt steeds dieper weg als je je voet op het rempedaal houdt dan is bijna met zekerheid te zeggen dat je hoofdremcilinder inwendig lek is.

remvloeistofresevoir zit bovenop de hoofdremcylinder gemonteerd de hoofdremcylinder is een wat dikkere staaf dat uit het schutbord steekt en waar 4 metalen leidigen aan vast zitten. tussen de hr en het schutbord zit een grote ronde pot, dit is de bekrachtiger.

hoop dat je hiermee verder kan.
gr.
martin.

citycruiser (0), 19 jaar geleden

Vandaag is de auto bij de ANWB getest en de remleidingen waren OK, wel waren de afdichtrubbers bij de remcilinders wat slapjes. Verder was het koppelingshuis wat vettig, dus waarschijnlijk lekt de krukaskeerring. Verder was alles in orde. Zal ik daar maar op vertrouwen dan, wat denken jullie?

Allemaal hartelijk bedankt voor het meedenken en reageren, ik heb er veel aan gehad.

groeten

Peter

Martijn7427 (0), 19 jaar geleden

hE cITYCRUISER,

Ik weet niet of je nog iets aan mij reactie hebt, maar dat remgedrag is herkenbaar. Heb zelf een Omega die precies hetzelfde doet als je het rempedaal ingetrapt blijft houden. IS normaal. In die 3 jaar dat ik hem heb is het vloeistofpeil niet gezakt.

citycruiser (0), 19 jaar geleden

He Martijn,

fijn om te horen. De dealer zegt ook zoiets, maar ja het is prettig het te horen van iemand die er verder geen (financieel) belang bij heeft.
Verder is het zo dat het koppelingshuis door de dealer is schoongemaakt en ik ga dus na enkele weken kijken of dat schoon blijft. Er zit een plug onder in het koppelingshuis, en ik geloof dat ik daar druppels olie onder zie hangen. Weet iemand wat dat is en of dat goed dicht te krijgen is?

groet

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.