Opel Corsa: subtiele wegvallende toeren bij optrekken.

Bouwjaar: 1997, Motorcode: nh

Het gebeurt met enige regelmaat dat als ik vaart minder om b.v. voor een stoplicht te stoppen en ik kan op het laatste moment toch doorrijden ( ik schakel dan terug naar de 2e of 1e versnelling) hij niet meer op toeren komt.
Meestal moet ik dan even wachten en dan "pakt' hij weer maar van de week sloeg hij af en deed niks. Ik heb de wegenwacht gebeld en toen hij kwam deed hij het dus weer!!!?? Hij zei dat dat makkelijk kon nu de motor weer afgekoeld was. Ik tob hier al een poos mee zonder dat ik het kan vinden want hij doet het ook niet altijd. De anwb meneer zei misschien brandstoffilter?? Heeft iemand een idee???? Verder rijdt hij als een zonnetje maar word er toch wat onzeker van. Hopelijk wat goeie ideeen> F.J.

F.willemse

Geplaatst door F.willemse (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Toen hij afsloeg en niet meer starte, zag je de toerenteller dan wel nog wat uit de hoek komen terwijl je starte ?

Het kunnen meerdere oorzaken hebben, makkelijk is dan om te weten of de motor nog vonkt dan wel brandstof krijgt.

Niet meer aanslaan bij een warme motor, na hem bv uitgezet te hebben, kan een probleem aan de BDP / Hall sensor zijn..

Gr Stefan

F.willemse (0), 13 jaar geleden

Dank voor je reactie,
Daar heb ik dus niet op gelet!, op de toerenteller.! Ik doe dat de eerst volgende keer dat het gebeurt!!

Meestal slaat hij ook niet af (deed dit nu voor het eerst) maar dan wacht ik gewoon even in neutraal (met de mortor draaiende)en dan pakt hij dus weer.

Het is net of hij dan de overgang van de versnelling niet aan kan (van 3 naar 1 b.v. zonder helemaal tot stilstand te zijn gekomen. )
DAt gebeurt soms als ik voor een stoplicht sta en het springt weer op groen als ik aan kom rijden om te stoppen en dan door schakel om weer op te trekken.

Ik hoor het graag nog even.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.