Opel Astra: subwoofer

Bouwjaar: 1998

Goedendag.
Ik wil bij mijn zoon in z'n opel astra g een subwoofer inbouwen ( z'n eerste autootje ), nu ben ik al aan het ( kloten ) geweest maar zie geen mogelijkheid om de plus draad naar de accu te krijgen, weten jullie waar er ergens een opening te vinden is waar ik de rode draad naar de accu zou kunnen brengen we willen niet in de carosserie gaan boren, of zou ik ook van de sigaretten aansteker de plusdraad aan kennen sluiten ????,het is een vrij dikke draad van de subwoofer p/m 7mm dik met een flinke smeltzekering ertussen.
En dan de subwoofer, die zou aangesloten moeten worden met twee tulipstekkers aan de radio, nou heeft zijn opel een originele opel radio maar deze stekkers niet ( delco ), nu wil ik mijn autoradio ruilen met die van mijn zoon en ik ben in het bezit van een delco cdr 500, zit het hier wel op de aansluiting van de twee tulipstekkers ????? dit ivm de display in onze auto's.
mvg wacht ik jullie antwoord af
Karel ( namens zijn zoon )

Karel

Geplaatst door Karel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Correur112 (0), 16 jaar geleden

Hallo ik zou er een versterker tussen zetten als ik u was. Dan word het geluid een stuk harder en mooier en dan kunt u de subwoofer op de versterker aansluiten en de versterker op de radio. Denk dat dit beter wil. En wat betreft de draden, er moeten voorin Genoeg gaten in de auto zitten omdat ook de bekabeling van de auto zelf van binnen naar buiten moet. Dus daar zal nog genoeg ruimte zijn dacht ik zo.

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

Zet wel in die stroomkabel naar achteren toe een zwevende zekering. Dicht bij de accu, want anders helpt 't nog niet als de kabel ooit sluiting zou maken met het chassis.
suc6
Peter

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Hoi Karel.,

Een delco cdr 500 heeft geen tulp aansluitingen. Dit werkt dus niet zult er een andere radio moeten kopen.
Pioneer heeft radio's met aansluiting voor externe display's

Om wat voor sub woofer gaat het? zit er een losse versterker bij of ingebouwd?? (toch wel belangrijke info).

Weet niet hoe het bij een astra zit, maar normaal gezien zit aan de bestuurders kant ergens een vrije doorgang waar een zwart dopje in zit.
Anders bij een andere kabeldoorvoer een gaatje maken in de rubber en daar de kabel bij steken.

Een kabel van 7mm2 is wel erg dun normaal gebruiken ze minimaal 16 mm2 er gaan flink wat amperes lopen, zou het ook niet ergens van aftakken, kans op schade aan de bestaande bekabeling is groot. Daarbij idd de zekering zo dicht mogenlijk bij de accu plaatsen, Massa kabel achter ergens op de massa monteren zo dicht mogenlijk bij de versterker c.q sub.
De plaats van de voedings kabel en de audio kabel(tulp stekker) is ook crusiaal, deze mogen niet naast elkaar liggen.
De voedings kabel hoort links te liggen aan de kant van de accu, en de audio kabel aan de rechterkant.( audiokabel moet nog een derde draadje hebben namenlijk de remote. Deze zorgt ervoor dat de versterker c.q sub aangaat samen met de radio om te voorkomen dat de accu wordt leeg getrokken.

bij vragen hoor ik het wel.

GR Jack

Ik kan u ook enkel foto's door sturen als u daar intresse in hebt. Heb namenlijk laatst zelf nog een udio installatie ingebouwd. misschien verschaft dit nog duidelijkheid.

http://www.12vhifi.nl/ Hier staat ook genoeg info op.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

7mm doorsnee zal hij bedoelen, dan kom je ongeveer ( min de isolatie ) op ongeveer 16 tot 20 kwadraat uit. Zal dik genoeg zijn denk ik dan.

Let wel, dat je de massadraad even dik maakt, anders heeft het hele spul nog geen nut. Het zal wwrschijnlijk zo'n kant en klaar setje zijn, dus woofer met versterker ingebouwd, anders zal die dikke kabel er ook niet bij hebben gezeten.

Wel, DIRECT aan de accu aansluiten, de kans bestaat inderdaad dat je anders de originele bekabeling om zeep helpt.

Groeten Marcel

Karel (0), 16 jaar geleden

He jongens bedankt voor de info, ik denk dat ik hier een stuk verder mee kom, en de versterker zit in de subwoofer ingebouwd, mocht ik nog problemen tegen komen dan horen jullie het wel, en natuurlijk ook als het gelukt is.
Gr Karel

Karel (0), 16 jaar geleden

Jongens bedankt het is gelukt, we hebben wel een gaatje erbij moeten boren om bij de accu te komen maar hij werkt, nogmaals bedankt.
Karel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.