Opel Meriva: te licht sturen nr links en vanaf rechtuitstand te zwaar naar re

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z17DTH

Als ik dit forum erop nalees heeft dit probleem zich nog niet met een meriva voorgedaan. Soms, na het starten, wil de auto véél te gemakkelijk naar links sturen. Terug naar rechts gaat goed tot de wielen in de rechtuitstand staan. Vanaf dan gaat het héél zwaar om naar rechts te draaien. Kan iemand mij de verschillende stappen opsommen die ik moet ondernemen om de juiste diagnose te stellen. Als uiteindelijk toch blijkt dat de motor/sturing van de stuurbekrachtiging defekt is, kan die dan hersteld worden?
Waarom enkel vanaf rechtuitstand naar rechts zwaar?
Waarom doet het probleem zich niet altijd voor?

patrickvc

Geplaatst door patrickvc (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

badman (0) PRO, 15 jaar geleden

koppelsenor op de stuurbekrachtigingsmotor stuk, geeft soms de verkeerde waarde aan, ovwel stuurapparaat verbrandt, als je deze uithaald eens aan ruiken, beide gevallen geven hetzelfde probleem, koppelsensor kan niet hersteld worden nog apart vervangen, compleet met stuurcolom te vervangen

groetjes

patrickvc (0), 15 jaar geleden

Is het normaal dat die koppelsensor dan weer wel en dan weer niet werkt? De auto heeft maar net 50 000km, dan vind ik het niet normaal dat er kosten van om en bij de 1500€ aan moeten gebeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.