Opel Astra: Technische controle : rooktest ( 1,7 dieselmotor Astra G)

Bouwjaar: 1998

Gisteren naar keuring geweest.Had vooraf een flesje " REDEX " ( antiroet ) in dieseltank gedaan.Heb er 200 km mee afgelegd met tank voor 1/4 de vol.VOOR de controle op snelweg een paar keer in derde versnelling opgetrokken tot ongeveer 4.500 toeren .Zag zwarte rookpluim uit uitlaat komen.Ik dacht : alles ok.( vorig jaar hetzelfde gedaan en geen probleem ...).Ik moest ongeveer 30 minuten wachten vooraleer het aan mij was.Bij de rooktest heeft de controleur vier keer het gaspedaal ingetrapt.De eerste drie keer toonde het apparaat als resultaat 3.De vierde keer 2,74.Alles dus in orde, maar vorig jaar had ik dat probleem niet .Wat kan er gebeurd zijn ? Misschien de temperatuur te laag ingevolge het lange wachten ?Dank voor de eventuele reacties.

slokie

Geplaatst door slokie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

wat is het probleem? want ik zie het niet..

slokie (0), 19 jaar geleden

Het probleem Opeltje is : waarom moest men vier keer gas geven en vorig jaar slechts één keer ?En ik stel mij de vraag of dat product wel geholpen heeft.
Alvast bedankt.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ze moeten voor zover ik weer 3x een goede meeting hebben achter elkaar....

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

4 keer gasgeven is normaal...zelfs verpliht....1 keer om de meter te ijken en 3 keer de verplichte meting waar dan een gemiddelde uit wordt berekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.