Opel Corsa: tekort aan koelvloeistof

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.4XE

Bij aankoop van mijn huidige auto zat er weinig tot bijna geen koelvloeistof in het expansievat. Bij het inknijpen van de koelslangen kwam er wel vloeistof naar boven, zonder vuil/olie resten; de vloeistof was nog helder.

Nu mijn vraag: Hoe is het mogelijk dat het koelvloeistofpeil kan zakken zonder dat er sprake is van lekkage o.i.d. Het is toch een gesloten systeem?

thadutch

Geplaatst door thadutch (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk nog lucht in het systeem........ daardoor komt dat.

paul,

thadutch (0), 17 jaar geleden

Bij koude motor is het expansievat nagenoeg leeg. Als de motor een tijdje gelopen heeft (druk in het systeem?) is het peil inderdaad wat hoger. Is het ook mogelijk dat koelvloeistof verdampt waardoor het peil op den duur gaat zakken?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=thadutch]Bij koude motor is het expansievat nagenoeg leeg. Als de motor een tijdje gelopen heeft (druk in het systeem?) is het peil inderdaad wat hoger.[/quote]
weet je dat wel heel zeker! het koelwater in het expansievat staat normaal altijd op MAX, dus niet LEEG.

paul,

thadutch (0), 17 jaar geleden

[quote=thadutch]Bij aankoop van mijn huidige auto zat er weinig tot bijna geen koelvloeistof in het expansievat.[/quote]
Dus het expansievat is leeg. Nu vraag ik mij af waar de koelvloeistof blijft, aangezien er nergens lekkages te vinden is. Er zit naar mijn idee ook geen olie door de koelvloeistof. Dus mijn vraag, is het normaal dat de het loelvloiestofpeil in de jaren daalt of verdampt o.i.d.?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.