Opel Kadett: Temperatuur loopt hoog op

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 injectie

De temperatuur loopt heel snel hoog op, in het rood. In het expansie tankje gaat waterpeil omhoog. Ventilator slaat niet aan. Er is geen koelwater verlies.
Waar zit de thermostaat en hoe krijg ik hem er uit. Ik ben niet super technisch. Er mee rijden gaat niet, dan gaat de koppakking eruit.
Merk: Opel Kadett E-1600 injectie, Bouwjaar 1988.

Help, Jack

jacques52

Geplaatst door jacques52 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Thermostaat zit achter de distributie, achter de flens waar de bovenste radiateurslang aan zit. Deze flens zit met 2 boutjes vast. Thermostaat verwijderen gaat niet omdat de afdichting van de flens om de thermostaat zit in de vorm van een rubberring. Thermostaat vervangen is wel 'n optie en dan zorgen dat het koelsysteem goed ontlucht wordt. Ook de temperatuurzender boven in het inlaatspruitstuk ( met 1 blauwe draad ) zou wel eens de boel voor de gek kunnen houden. Kijk of deze blauwe draad niet ergens tegen het motorblok kortsluiting maakt. Ook dan gaat de meter in het rood staan. Verder is het de vraag of de temperatuurmeter wel klopt ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.