Opel Omega: temperatuur meter valt soms weg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: X2.0XEV

de temperatuur meter van mijn Opel Omega valt geregeld weg, telkens als je optrekt of over een putje in de weg rijdt, Bvb; als hij warm gereden is rond de 90 graden valt de wijzer geregeld terug naar 0 graden, hij wipt evensnel terug naar de juiste temperatuur. meestal valt hij maar een paar seconden uit, soms iets langer. Er in geen verlies van koelvloeistof, motor word niet te heet, fan springt op tijd aan. Zelf denk ik dat de draadjes van de temperatuursensor wat door de isolatielaag heen geschuurd zijn en zo bij momenten direct aan de massa ligt en dan wegvalt. Weet iemand waar die sensor zit en hoe ik het kan controleren? andere mogelijke oorzaken hoor ik ook graag!

Mvg, Gilbert

gilbert3744

Geplaatst door gilbert3744 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De zender zit in de cinderkop er zit een schuifstekkertje op met 1 aansluiting op (blauwe draad) waarschijnlijk zit deze los.

Hans

gilbert3744 (0), 17 jaar geleden

weet je toevallig ook waar die stekker zou zitten?

bulty (0), 17 jaar geleden

er zijn een paar problemen die bij jou omega vaker voorkomen in deze kwestie, ten eerste de accu pool klemmen en ten tweede de massa aansluiting op je motor, deze zit achter de multiriem aan de rechterkant van je distributiekap.
controleer of deze goed vastzit, vaak zit ket tapeind op je blok los, terwijl de moer op de kabel vastzit !!

gilbert3744 (0), 16 jaar geleden

Hoi, wegens omstandigheden heeft de wagen een tijdje stilgestaan en heb ik niet de kans gekregen om naar het probleem te zoeken. Weet iemand waar de stekker van de themperatuursensor op de kop zit als je voor de wagen staat?

@ Bulty, het massa probleem aan het blok zoals jij beschrijft, zou dat niet inhouden dat alle meters slecht gaan werken? Bij mij is het enkel de themperatuurmeter...

bulty (0), 16 jaar geleden

dat zou je wel zeggen ja, maar de praktijk heeft meerdere keren uitgewezen dat dit niet altij hoeft !
gewoon proberen luidt het advies
en de stekker/tempzender zit achter op de kop (parafan kant) in het egr huis gedraait

gilbert3744 (0), 16 jaar geleden

De massa aansluiting is goed, zit vast en is proper. Alleen dat stekkertje van de themperatuur sensor kan ik niet vinden. Volgens Bulty zou het aan de achterzijde aan de paravan ergens moeten zijn, dus liks van de verdeelkap ( waar de bougiekabels vertrekken bedoel ik, geen idee hoe dat noemt ) neem ik aan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.