Opel ASTRA SPORTS TOURER: Tijdens starten krijg ik op mijn service display "service s

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A13DTE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 70

Ik heb 2 weken terug 4 injectoren moeten vervangen omdat deze lekten met een kosten plaatje van 3000 euro ben ik door m'n spaar centen heen.
Vandaar dat ik nu zelf wil troubleshooten maar kom er niet uit.
situatie: ik start mijn auto, rijd nog niet en meteen komt in m'n servicedisplay "service stabitrac" te staan.
Met een beetje Googlen kom je uit op esp abs systemen maar heb schema's nodig om uit te vogelen wat er aan de hand is. Kan iemand mij hiermee helpen of weet iemand mij Direct te vertellen wat er met mijn auto aan de hand is?

Alle hulp is welkom!!

Groetjes bas meeuwsen

B meeuwsen

Geplaatst door B meeuwsen (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Verdwijnt de melding ook als de motor even loopt ?
Lage accuspanning kan zoiets ook veroorzaken.
Zou beginnen met uitlezen en van daaruit verder gaan .

B meeuwsen (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Dit klopt inderdaad. Na ongeveer 3sec was de melding ook weer weg,.. Ik kon nog net de melding lezen zo snel was het weer weg. Ik ga morgen avond mijn auto uitlezen en post het resultaat dan.

Ik ben technisch aangelegd heb alleen de ballen verstand van auto's. Hoe kan ik een lage accu spanning constateren? Dan controleer ik dat ook meteen. Ik meen dat de Anwb bij mijn vorige auto een zware weerstand aan de accu had gelegd om te kijken of het voltage of ampère inkakte. Ik heb dit natuurlijk niet maar wel een multimeter.

Alvast bedankt voor het meedenken!

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Met een multimeter kom je ook een heel eind , meet voor dat je start de accuspanning , deze moet 12.6 v zijn , alles lager is al een indicatie van een zwakke accu , meter aangesloten laten op de accu en dan starten , kijk dan eens hoever dat hij zakt , onder de 10.5 v is niet goed.
Als dit nog de eerste accu is , ga ik voor een versleten accu.

B meeuwsen (0), 6 jaar geleden

Ik heb vandaag m'n accu getest en ben tot de conclusie gekomen dat de accu op is... Uit 12,3volt, met starten zakte hij tot 7,8volt en met lopende moter 14,7volt. Fabricage datum 2012 week 03 dus is ook 6 jaar oud. Ik heb de auto uitgelezen met een obdII stekker maar geen meldingen in de ECU. Ik ga morgen een andere accu halen. Super bedankt voor de feedback en hoogst waarschijnlijk mijn oplossing!

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Kans is groot , als ik het zo lees.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.