Opel Manta: Tikken van motor

Bouwjaar: 1985, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8S

goedendag allemaal!!!

mijn auto heeft een erg tikkend geluid bij 1 van de cilinders ???
het is vandaag tijdens het naar huis rijden ontstaan ....
het tikkende geluid is het ergst als de motor een 2.000 toeren draait ... en weg als de motor een hoger toerental draait ...
is dit mischien een vaker voorkomend probleem ???
en wie heeft er tips ? om het te verhelpen ???

is het wel de cilinder ... of zijn het toch de kleppen ???
nou ja ik ben benieuwd naar een oplossing

jontra

Geplaatst door jontra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Manta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

zou een klep kunnen zijn die je hoort tikken, kantelzuiger KAN ook, maar geen van beide oorzaken lijken me waarschijnlijk, omdat ze SPONTAAN zijn ontstaan.

Indien er Hydraulische klepstoters inzitten zou het wel kunnen, en verklaart ook het afnemen boven de 2000 toeren, maar een 85er manta met oliestoters ?????\

Groeten Marcel

ernst2884 (0) PRO, 16 jaar geleden

Jazeker, een Manta 1800 heeft hydraulische klepstoters, het zou dus heel goed kunnen. Ook bij deze motoren kwam vervuiling van de klepstoters al voor, dus een keer reinigen en daarna vullen met goede olie zou kunnen helpen. Ik heb indertijd weleens een auto die erg vervuild was gevuld met ATF om de motor te reinigen, en dat werkte ook nog goed. (Dit is overigens niet aan te raden bij een goede motor, die motor had er al 170.000 zware kilometers op zitten, en moest gewoon nog even rijden.)

Succes, Nico.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Manta of stel zelf een nieuwe vraag.