Opel Zafira: tikkende verwarming

Bouwjaar: 2000

heb een probleem met de verwarming; zodra je de knop van de verwarming warmer wil zetten, hoor ik een rammelend geluid vanachter het dashboard. Soms krijg je hem wel op een warme stand zonder gerammel, maar warmte wordt er dan ook niet afgegeven. weet iemand wat dit is en of dit makkelijk zelf te verhelpen is ?

Eric2749

Geplaatst door Eric2749 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

De aandrijving van de warm koud klep gaat stroef of is defect, waardoor het motortje over de tandjes slipt(tikken)

Willem

Eric2749 (0), 18 jaar geleden

mijn auto heeft inderdaad airco. zo te horen zit het geluid onderaan het middendashboard in een soort doos. zal het dashboard wel gedeeltelijk weg moeten halen. iemand nog tips hiervoor ?

Eric2749 (0), 18 jaar geleden

bedankt ga er morgen naar kijken. Garage had in ieder geval alles nagekeken en alle leidingen etc. gaven meer dan genoeg warmte af. moet dan ook in het laatste deel van de verwarming zitten.

Eric2749 (0), 18 jaar geleden

Heb gister gedeelte van het dashboard gedemonteerd, maar kon de 2 buizen niet vinden. Zitten deze vlak onder de radioconsole of helemaal bij de vloer ? Hoewel ik verder niets gedaan heb, is het geratel al over, nu alleen nog lekkere warmte in de auto. Iemand nog aanvullende tips ?

Eric2749 (0), 18 jaar geleden

probleem is inmiddels opgelost. Kachel moest worden vervangen. Was teveel werk om zelf te doen. Bedankt voor alle tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.