Opel Zafira: vervangen remblokken/remschijven

Bouwjaar: 2000

Binnenkort wil ik zelf de remblokken vervangen. Aangezien ik via Duitse website voor maar ¤ 115,-- set schijven + blokken voor zowel voor als achter kan kopen, denk ik eraan alles te vervangen.
Kan iemand me wat tips geven of aangeven waar ik uitleg op internet kan vinden ?

Eric2749

Geplaatst door Eric2749 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

voor 115 euro alles vind je dat verstandig denk je dat dat kwalitijt spul is?

je praat over je remmen dat is het belangrijkste wat aan je auto zit daar zou ik maar iets meer geld voor uit trekken en niet het eerste de beste goed kope spul voor pakken.

gr tijne

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Heb laatst de blokken laten vervangen. Eerst achter (Euro 120,00) daarna voor. Ik dacht Euro 115,00. Kijk anders even op de Opel site daar worden standaardprijzen gegeven voor dit soort werk. Wou het ook eerst zelf doen maar voor de achterwielen heb je een speciale sleutel nodig om de remzuigers terug te stellen. Voor voor weet ik dit niet. Gebruik nooit niet-originele Opel onderdelen voor de remmen want met name de achterremmen zijn bijzonder gevoelig voor aanlopen. Als je het laat doen kost het wat meer maar je ligt zelf niet te klungelen en je hebt lekker garantie. Loopt de boel weer eens aan ga je gewoon terug. In dit geval zou ik het (weer) laten doen. Spreek wel vantevoren de prijs af van internet want ik heb hier slechte ervaringen met de dealer.

Eric2749 (0), 18 jaar geleden

beetje late reactie, maar bedankt voor alle tips. Heb inderdaad besloten om remblokken en schijven via de dealer te laten vervangen. Kostte me uiteindelijk wel bijna EUR 300,-- maar dan weet ik zeker dat het goed is gebeurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.