Opel vectra-b 1,7TD: Timer van de gloeibougies?

Bouwjaar: 1996

Weer een vraagje,

Mijn gloeibougies krijgen geen stroom meer als ik voorverwarm en de (gele reais) en de zekering in de zwarte doos achter de batterij zijn niet stuk dus vermoed ik dat het de timer zal zijn maar weet niet waar deze zit kan iemand mij hier even mee helpen??

Trouwens heeft iemand er weet van hoeveel zo een ding kost?

Thanks!!

Sluukes Largo!

Largo

Geplaatst door Largo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

timer zit in ht relais.

Largo (0), 18 jaar geleden

Als ik de relais spanning geef meet hij door dus neem ik toch aan dat deze niet stuk is. Waar kan het dan nog aan liggen? De gloeibougies werken allemaal dus daar kan het ook niet liggen?

leo6506 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je geprobeert met een ohm meter te meten of de waarde allemaal ongeveer hetzelfde zijn zal rond de 0,9n tot 1,1 ohm zijn.

Largo (0), 18 jaar geleden

Ik meet men gloeibougies na met behulp van een lampje (van een mistlamp) dat ik tussen de stroomtoevoer en de gloeibougies zet. Als ik dan voorverwarm brandt het lampje als de gloeibougies nog werkt anders niet. Zo hoef ik ze der niet uit te draaien. Trouwens als ik er een draad en een schakelaar tussen zet (rechtstreeks tussen batterij en gloeibougies) en manueel voorgloei start men motor gewoon.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou toch het relais maar eens vervangen. Het is niet omdat je spanning meet dat er ook genoeg stroom doorgaat om de gloeibougies te doen gloeien.

Overigens, die truuk met de lamp zegt niets over de staat van de gloeibougies. Je ziet er enkel mee dat de gloeidraad niet is onderbroken, maar je ziet niet of de gloeibougie wel degelijk rood wordt.

Largo (0), 18 jaar geleden

Zou wel best kunnen maar als ik dan men lampje tussen de stroomtoevoer en geleidingsliniaal op de gloeibougies hang zou men lampje toch op zen minst moeten branden als ik voorverwarm en dat doet ie ook niet??

Largo (0), 18 jaar geleden

De oplossing zat in het andere zwarte doosje achter men batterij waar de zekeringen inzitten voor de pluspool verdeling. Er was een zekering van 80A gesprongen. Toch allemaal bedankt voor de reacties!!

Sluukes Largo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.