Opel Astra: Toerenteller

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal, met jullie advies heb ik de stappenmotor (LFR) en gasklep gereinigd zonder succes. Na het starten blijft de toerenteller boven 2000 hangen en na 5minuten loopt die terug op 750 en verder blijft het goed. Het probleem begon na het demonteren de tellerklok om de chromen ringen te plakken, eerder heb ik zo'n probleem niet gehad. Ik heb de accu de hele nacht los gemaakt geen resultaat ook geen foute codes. Ik heb zelfs een andere tellerklok geplaatst ook blijft het dezelfde. Heel vervelend probleem, heeft iemand zoiets meegemaakt, of heb je een raad voor mij. Alvast bedankt.

Groeten Amaiak,

Lisamik

Geplaatst door Lisamik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (390) PRO, 18 jaar geleden

Als alleen de toerenteller 2000 aangeeft en de motor zelf gewoon stationair loopt , ligt het aan de meter zelf of aan de electrische verbindingen achter de meter.
Misschien een slecht contact of een draad los.

mvg,
Hans.

Lisamik (0), 18 jaar geleden

Bedankt Hans, daar had ik niet over nagedacht , dat lijk me een logische tip,hoe kan ik het controleren. maar hoe kan dat het in de zomerdagen meer last heeft, dan in de winterdagen. In de zomer heb ik er elke dag, constant last van.
Ik heb ook over het valse lucht gehoord, wat houd dat in? En kan dat die valse lucht zulke problemen veroorzaken? (Na demonteren tellerklok)

Groeten Amaiak,

stefan84 (0), 18 jaar geleden

als de motor valse lucht trekt d.m.v. een gescheurde slang e.d. dan wil hij ook harder stationair gaan lopen maar dit is denk ik niet het geval.anders even het probleem zoeken in wat HANS al zij.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.