Opel Corsa: Toerenteller blijft op 0 staan als het regent

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Bij mijn Opel Corsa blijft de toerenteller soms op 0 staan als ik hem start. Ook gaat het lampje van de accu dan vaak branden. De motor trekt wel gewoon op, dus je kan gewoon wegrijden. Ook kan je schakelen, het is dus alleen de toerenteller die dan niet meedoet. Meestal als ik naar de 3 schakel dan trekt het weer goed, het gebeurt alleen in de 1 en de 2. Naast dat de toerenteller blijft hangen, maakt de auto een ontzettend hard zoemend/blazend geluid, dat steeds sneller gaat.
Dit gebeurt vrijwel altijd als het regent of heeft geregend. Soms gebeurt het ook als het gewoon droog is en niet heeft geregend. Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker.
Heeft iemand een idee waar dit door veroorzaakt wordt?

tigrib80

Geplaatst door tigrib80 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

master (0), 12 jaar geleden

accu lampje brand niet voor niets, even uit laten lezen?

Highway (120) PRO, 12 jaar geleden

ik denk v-snaar spannen.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Tigrib de toerenteller werkt op het draaien van de dynamo voor de duidelijkheid ................... Groeten.

tigrib80 (0), 12 jaar geleden

Hoi allemaal, bedankt voor het meedenken.
Punt wat bedoel je met dat het werkt op de dynamo, dat die dan niet goed werkt? Moet ik die dan laten vervangen?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Op de (oudere ) diesels is geen toerental af te nemen. Bij een wisseldynamo kan dat wel, niet zo nauwkeurig maar het staat wel stoer . Bij nat weer draait de dynamo met de meeste weerstand en als het regent staat de dynamo stil en heb je ook geen rembekrachtiging . Voel maar of het rempedaal dan zakt als de motor loopt en dynamolamp blijft branden.
Als je de snaar spant en de motor van isuzu is, kijk dan of de snaar nog voldoende breed is . 13 mm moet hij zijn. Succes.

tigrib80 (0), 12 jaar geleden

De motor is idd van isuzu. Ik heb nu een afspraak gemaakt om de v-snaar te vervangen (moet nog even checken of ie idd versleten is, denk het wel), hoop dat dat het probleem verhelpt.

tigrib80 (0), 12 jaar geleden

Heb de v snaar laten vervangen en het probleem van het blazen tijdens het starten is verholpen gelukkig. De toerenteller blijft nog wel soms op 0 staan en het lampje van de accu brandt dan. Als ik het goed begrijp hoort dat gewoon bij zo'n wisseldynamo?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Staat de snaar strak genoeg ? De motor moet wel voldoende toeren draaien om de dynamo tot laden aan te zetten. Tegelijk wordt ook het nagloeien geactiveerd. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.