Opel Corsa: Toerenteller doet raar (+filmpje)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: C20XE

Hallo,

Ik heb een Corsa B met C20XE motor.

Nu deed mijn toerenteller het niet meer dus heb het een en ander doorgemeten etc. en ik vond dat er nogal een hoge weerstand op het signaal kabeltje zat.
Op advies van andere mensen heb ik dus een nieuw kabeltje getrokken (Van groene kabel van de stekker onder de bobine naar de stekker achter in de tellerklok) en nu doet mijn toerenteller het weer alleen vertoont hij raar gedrag.
Tijdens het rijden doet hij het eigenlijk vrij normaal het is meer als hij niet in versnelling staat of als ik de koppeling intrap.
Ook weet ik niet of hij nu 100% accuraat is tijdens het rijden maar ik gok van wel aangezien het stationair ook wel redelijk goed aangegeven word.

Filmpje ter verduidelijking :
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=0jXT_SHXH...[/yt]

Iemand enig idee ?

Alvast bedankt.

Nick-C20XE

Geplaatst door Nick-C20XE (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Duidelijk geval van interferentie. de draad die je nu getrokken hebt pikt de signalen op van de bougiekabels, daardoor slaat je meter soms uit.

Probeer eens een afgeschermde draad (antennekabel) voor het gedeelte in de motorruimte, waarvan je de mantel aan massa legt. Dan zal het probleem wel over zijn.

Nick-C20XE (0), 13 jaar geleden

Kan dit nog steeds het geval zijn ook al komt de kabel niet echt direct in de buurt van de bougiekabels ?

hellbat (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja, af fabriek zijn de kabels ook afgeschermd van de nokkenas/krukas/klop en lambdasonde, dus je zult als je een losse draad erbij legt, ook moeten zorgen dat deze afgeschermd is.

P.S. Ik kon trouwens nergens een corsa met 2.0 liter vinden. Zelfbouwprojectje ???????

Nick-C20XE (0), 13 jaar geleden

Ja het is een Corsa met een motor van een Astra F GSi.

Ik kijk het nog wel even aan met de toerenteller, straks is mijn stagebedrijf weer open en dan heb ik weer toegang tot een brug etc. en dan kan ik alles een beetje fatsoenlijk bekijken.

Mocht ik erachter komen wat het was laat ik het weten.
Als iemand anders nog ideeën heeft hoor ik het graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.