Opel Zafira: trekhaak plaatsen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dti

Ik ben van plan een trekhaak te plaatsen op mijn zafira. Is dit makkelijk zelf te doen of raden jullie dit af? Zijn er te koop die je kunt afnemen en sluiten zoals de originele van opel? Moet ik dan de nieuwe 13 polige stekker nemen of nog een oude stekker? Welk merk raden jullie aan?
Waar kan je best zo een trekhaak kopen?
Het is voor een fietsendrager voor 4 fietsen dit mag toch op deze auto en slaat de fietsendrager niet op de grond als je een verkeersdrempel afrijd? Welk merk fietsen drager raden jullie aan?

patie

Geplaatst door patie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Om een haak te monteren moet de achterbumper er af en de achterlichten er uit. Een haak kun je overal kopen: bij garages, dealers, automaterialenzaken enz.
Wellicht zelfs nog wel bij een demontagebedrijf. Wel of geen afneembare kogel is voor je eigen beslissing. Bij de montage maakt het geen verschil.
Er zijn 13-polige stekkerdozen waar de oude 7-polige stekker ook in past. Voor andere aansluitingen zijn verloopstekkers te koop.
Wel van belang is de kogeldruk. Hoeveel gewicht zijn 4 fietsen en de drager tezamen? Het maximale kogelgewicht is meestal 50 of 75 kg.
Denk dat je voor het soort drager het best terecht kunt bij een goede fietsenzaak. Anders even op google rondkijken. Met 4 fietsen krijg je een aardige lengte en gewicht achter de auto en zal de hoogte van de drempel i.c.m. het doorveren van de auto bepalend zijn of de drempels geraakt worden.

patie (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Ik heb er eentje onder geplaatst van brink.
Topic mag gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.