Opel Astra: trekt niet(slecht) door na 4000 omw/min

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 szr

Heb sinds kort een astra sportuitvoering 1600 met 64000km op de teller, valt mij op dat hij op zich heel soepel te rijden is (aardig koppel bij lage toeren) maar zogauw als de toeren tellernaald richting de 4000 tpm komt (140km/uur) dan heeft hij het wel gehad,in de vijfde versnelling.Dit moet toch beter kunnen? Mijn vorige astra 1400 liep met gemak 170km/uur(echt waar) wie heeft de oplossing?

hlaninga

Geplaatst door hlaninga (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

geen oplossing maar laat het storinggeheugen eens uitlezen.
en trouwens hoe hard gaat hij dan in zijn vier wat misschien zit er wel een flinke overdrijf op.

groetjes jan.

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Wat doet hij in zijn vier?trekt hij dan wel goed door tot aan het rode vlak op de toerenteller?
Wanneer is je luchtfilter voor het laatst vervangen?
Anders de luchtmassameter laten controleren,of vervangen ,met een beetje zoeken op internet marktplaats is veel geld te besparen.
Als je de auto sinds kort hebt kun je ook een busje "reiniger" in je brandstof gooien want mogelijk had de oude eigenaar een wel zeer rustige rijstijl".Bij een 98 er kun je volgens mij ook de egr klep afsluiten (zoeken op egr op deze site)want die kan ook sterk vervuild zijn. De auto uit laten lezen is natuurlijk ook een mogelijkheid die mogelijk aangeeft waar het pobleem zit.

Wim

hlaninga (0), 17 jaar geleden

beste Jan en Wim,hartelijk dank voor de adviezen, nog 1 vraagje waar dient die egr voor en wat voor functie heeft hij.en waar zit hij . Mijn excuses voor de late reactie. vr. gr. Harrie

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

een X16SZR heeft GEEN luchtmassameter , dit is nog een oud type motor ;

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Egr is een voorziening die er voor zorgt dat met name de emissie van nox afneemt.
Dit gebeurt door een gedeelte van de uitlaatgassen terug het inlaatspruitstuk in te sturen waardoor de uitlaatgassen minder nox bevat (moet je chemisch voor onderlegt zijn omdat precies uit te leggen).zGevolg van de voorziening is meer inwendige vervuiling van de motor en volgens mij hebben alle merken auto's hier last van.
Een nadelig effect van deze voorziening is ook nog een grotere uitstoot van roetdeeltjes geloof ik, een iets hoger brandstofverbruik en iets minder vermogen.

Hij zit dus ergens tussen de in en uitlaat van de motor en als je een beetje google't dan kom je voor een opeltje wel iets tegen.

Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.