Opel Vectra: trekt soms niet

Bouwjaar: 1999

vectra b 20dtl Rijdt soms 2dagen zonder problemen. Soms na het starten na enkele uren stilstand, trekt hij niet. Hersteld zich soms zelf na ongeveer 20 min rijden. Hebben alles gecontroleerd, turbo is zelfs al vervangen.

paul g

Geplaatst door paul g (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

MBJ (0) PRO, 18 jaar geleden

heb onlangs hetzelfde meegemaakt,was de roetfilter die verzadigd was. Pot open gemaakt en rijdt als nieuw.

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er al een roetfilter op? Nieuw voor mij, weer wat geleerd.

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zie topic 39545 voor diagnose.Er zit trouwens geen roetfilter op wel een roetkat.Als er geen motorlampje brandt tijdens de storing zou het ook nog kunnen zijn dat de remlichtschakelaar blijft hangen en de computer ter beveiliging het motorvermogen afkoppeld.(Probeer maar eens remblokken in te remmen met 2 pedalen).Mag niet maar kan ook niet.

Marc6913 (0), 18 jaar geleden

laat je luchtmassameter eens controleren, komt vaak voor bij opel

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Dacht al 'k loop ernstig achter:-)

hendrika1967@hetnet.nl (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer de aansluiting op de vacuumpomp kleine aansluiting
deze wil wel verstopt raken, deze aansluiting is o.a. voor de regeling van de turbo druk

paul g (0) PRO, 18 jaar geleden

roetcat zuiver gemaakt, geen soelaas. Heb ondervonden dat indien de airco hard moet koelen de auto niet meer trekt, bij het vertrek dus. Indien de airco afstaat trekt hij wel

Michael7702 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik neem aan dat je geen foutcodes hebt.
Kijk al je vacuumleidingtjes goed na vooral ter hoogte van je schutbord,daar wil er nog weleens een doorschuren,heb gehad bij zo,n vectra dat tegen de aircoleiding een slangetje was doorgeschuurd en pas ging lekken als deze koud werd,ook ging toen het motorlampje branden.

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het gebeurd veel dat het inlaatspruitstuk vervuild en daardoor de wervelkleppen blijven hangen of de egr niet goed sluit.je kunt voelen of de bedieningsstang gangbaar is en de vervuiling controleren.Maak dan meteen de inlaatdruksensor schoon,deze zit met een torxboutje op het inlaatspruitstuk geschroefd.Is de auto nu al uitgelezen of niet? Begin daar dan eerst mee voordat we met van alles aankomen.De airco trekt een aantal pk's dus dat hij minder vlot is kan normaal zijn.

paul g (0) PRO, 18 jaar geleden

auto is uitgelezen, geen foutcode.sensor is zuiver gemaakt.het verschil van trekkracht is dag en nacht verschil niet gewoon een aantal pk's en is onmiddellijk voelbaar indien de airco harder of minder hard moet werken

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Weet je of ook de datalijst bestudeert is?Deze leidt evt. met een snapshot vaak wel tot een oplossing.De mafsensor waarde moet echt boven de 800 mg/slag komen (bij volle belasting).De hoeveelheid lucht die feitelijk de inlaat ingeperst wordt is heel belangrijk,je moet er ook zeker van zijn dat de sensor ook de juiste waarde geeft.Ik neem aan dat deze ook in de pijlrichting gemonteerd is.Heb je topic.39545 uitgevoerd?

paul g (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem gevonden. Scheurtje in vacuumcircuit achter klep van verwarming

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.