Opel Vectra: Trilling in stuur Opel Vectra GTS 150pk 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Ik zit met een klein probleem.

Ik heb 3 weken geleden banden besteld via internet. Deze heb ik binnen gehad. Dag later naar de garage, banden laten balanceren en erop laten zetten.
Prima niets mis mee. Zelfde dag na huis gereden ( binnendoor weg max 80km ) banden waren lekker stil helemaal niet mee aan de hand.

Volgende dag heb ik de auto weggebracht, ik dacht nieuwe banden, ook effe laten uitlijnen. Eind van de dag auto opgehaald, stond mijn stuur scheef. Moest volgende dag terugkomen.
Volgende dag auto wederom achtergelaten om het goed te krijgen. Krijg ik de auto terug van xxx... bandenboer. Zegt ie jahh, hij trekt een beetje naar rechts, kunnen we niets aan doen, en je stuur trilt.
Banden nagekeken balanceren is goed uitlijning is ook goed. Conclusie van bandenboer, banden zijn niet goed neem maar contact op met je leverancier.

Terugweg na huis via snelweg naar huis gereden, boven de 110km per trilt de stuur als een gek, zelf mijn buitenspiegels beginnen te trillen. Daar schok ik van.

Ik zelfde dag gebeld met leverancier, deze stond me te woord en heeft me doorverwezen naar een andere xx... bandenboer. Voor een onderzoek. Volgende dag gelijk geweest.

De doorverwezen bandenboer had de opdracht gekregen van mijn leverancier om alle banden opnieuw te balanceren en uit te lijnen. Balanceren was op zich goed uitgevoerd door de vorige garage, maar de bandenboer zei wel dat er 2 banden waren met een hoogteslag. Ze hebben de banden op een andere apparaat gezet waar ze band telkens een kwartslag draaien op de velg. dit hebben ze wel 6x gedaan. Vervolgens zeiden ze we gaan ze achter monteren dan zul je er waarschijnlijk niets van merken. Uitlijnen was door de vorige bandenboer niet correct uitgevoerd, nu loopt ie lekker. Maar trillen in mijn stuur doet ie nog steeds. Nadat de hoogteslag banden achterop zijn gezet doet ie dat nog steeds.

Mijn leverancier vond dit vreemd, het zou volgens hem dan stukken minder moeten zijn of ik zou het niet moeten voelen. Nu ben ik ook naar de garage gegaan om mijn ophangingsysteem na te laten kijken. Alle rubbers nagekeken, ophanging etc etc. veerpootrubbers etc. alles was prima.

Leverancier beweerd dat het ergens anders aan moet liggen. Ik weet ook niet meer waar het aan kan liggen. Zodra ik de 110km passeer blijvenb de trillingen, ik heb 160km gereden en toen ik de trillingen nog steeds.

Zou het aan mijn remblokken of remschijven kunnen liggen? deze zijn ook recent vervangen namelijk. Of een speling op aandrijfas ofsow?

lucas661

Geplaatst door lucas661 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Met excuus, u koopt nieuwe banden en alles loopt lekker stil en niets mee aan de hand klaar toch. Dan besluit u toch maar de boel uit te laten lijnen totaal overbodig want er was niets aan de hand. De bandenboer is zo aan het prutsen geweest dat het hem niet lukte de uitlijning in één dag goed te krijgen en vroeg u de volgende dag terug te komen. Die bandenboer die het uitlijnen heeft gedaan verschuilt zich nu en geeft de banden leverancier de schuld. In mijn optiek is uit laten lijnen door een andere garage die wel verstand van zaken heeft de beste oplossing. Een beetje mosterd na de maaltijd maar uitlijnen van een auto is enkel van toepassing als er sprake is van schade aan de wielophanging veroorzaakt door stoepranden e.d.

lucas661 (0), 10 jaar geleden

Beste Ronny,

Mijn vorige banden waren niet mooi afgesleten op loopvlak, ik dacht laat ik hem maar uitlijnen, anders is het zonde voor mijn nieuwe banden ( niets mis mee denk ik toch ). Zoals ik al zei 1e na montage van nieuwe dag reed ik naar huis binnendoor, hier heb ik niet harder als 80km per uur gereden, daarom weet ik dus ook niet of de trillingen er ook zouden zijn als ik gelijk op snelweg was geweest.

1 dag na montage van banden, laten uitlijnen, toen ik wegreed kwam ik erachter dat mijn stuur scheef stond, toen ben ik terug gegaan en aangegeven dat mijn stuur scheef stond. Ik moest de volgende dag terugkomen. Volgende dag kreeg ik auto terug met een recht stuur maar stuurde trilt behoorlijk boven de 120km. Daarna ergens anders geweest voor opnieuw uitlijning en balanceren na overleg met leverancier.

Nu weet ik niet in hoeverre hoogteslag in banden je stuur kan laten trillen, hoogteslag banden zitten achterop nu.

jethro (0), 10 jaar geleden

Vermeld eens de gegevens van de banden.
Dus merk type en maat, en de DOT nummer.
Aan de DOT nummer kun je zien wanneer de band gemaakt is.
Dus 3309, betekend band is gemaakt in week 33 in het jaar 2009.

lucas661 (0), 10 jaar geleden

DOT: 7v 004x 2312
Michelin Premacy HP
215/50/17

jethro (0), 10 jaar geleden

Deze zijn gemaakt in week 23 in het jaar 2012, staat er nog een naam van het land waar de band gemaakt is op?
Kijk met verbazing naar het merk, het is een Michelin.
Dat je daar die problemen mee hebt verbaast me zeer.
Zijn de banden goed gemonteerd?, draairichting, binnen en buitenkant, hoogte uitslag??

ronny530 (0), 10 jaar geleden

De problemen heeft vraagsteller in eerste instantie zelf veroorzaakt, de banden zijn van goede kwaliteit en ook als zodanig gebalanceerd en gemonteerd. Het uitlijnen achteraf omdat de vorige banden niet mooi afgesleten waren heeft met uitlijnen niets van doen. De klachten zijn na het uitlijnen ontstaan het stuur stond immers voor de uitlijning niet scheef. het zal toch niet zo zijn dat bij het uitlijnen de banden van de auto zijn gehaald en verkeerd zijn terug geplaatst, bij een bandenboer weet je het nooit.

jethro (0), 10 jaar geleden

Zou zo maar zijn dat je ongemerkt een stoeprandje geraakt hebt of zo iets.

Maar weer op stap naar een expert om de zaak uit te zoeken/repareren, en niet eerder ophalen als het goed is.

lucas661 (0), 10 jaar geleden

Ronny, jij blijft volhouden dat ik zelf de problemen hebt veroorzaakt. In mijn vorige berichten gaf ik duidelijk aan dat ik zelf op de bewuste dag ( montage nieuwe banden ) binnendoor na huis ben gereden, waar je max 80km mag rijden, toen was me niets opgevallen. Misschien als ik wel op snelweg geweest had ik de trillingen ook gehad, ( hier ga ik wel van uit )

Inmiddels is het probleem opgelost. Banden hadden dermate hoogteslag afwijking. nieuwe banden gekregen erop gezet en probleem was verholpen.

jethro (0), 10 jaar geleden

Mooi dat de zaak is opgelost, en dat je nu trillingvrij door het leven kan gaan. ;-)
Waren dit Michelin`s made in East Europe of zo iets?
Denk ook dat een sluwe ritselaar een partij afgekeurde Michelin`s in de handel heeft gebracht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.