Opel Zafira: Turbo Druk

Bouwjaar: 2002

Bij een zafira Y20DT valt tijdens het accelereren in de 5 bij inhalen de turbo druk weg. Storingslampje gaat branden. auto stoppen contact uit en alles is weer normaal. uitlezen geeft elke keer de foutcode luchtmassa meter aan. deze is verv. evenals de map-sensor en de regelklep v.d. turbo maar het probleem blijft. wie heeft er nog een oplossing????

Reimink

Geplaatst door Reimink (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

konr.of er geen luchtlekkage is in het inlaat systeem dus vanaf turbo naat inlaatspruitstuk
kontr.ook turbo druk sensor op vervuiling
Laat anders een Opel dealer diagnose stellen

Reimink (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is al gebeurt en volgens de dealer is de turbo druk te laag maar zij konden geen oorzaak vinden. zij dachten zelf aan een versleten turbo (140000 km) ?????

Buy (0), 18 jaar geleden

k heb het zelfde gehad met mijn 2001 model. LMM vervangen en de auto reed veel beter. Trekt weer lekker vlot. Echter bij 120km/h weer het storingslampje (noodprogramma). Uit en aan en het was weer ok. Na wat speurwerk bleek dat er een LMM in zat die een type nr. had wat één cijfer afweek. Volgens Bosch maakte het niets uit maar nadat we de andere monteerden was het over. 14 dagen later ontving ik een brief van de Opel dealer dat ik naar de garage moest komen omdat er mogelijk een probleem met de LMM was. Gratis vervangen. Ja, maar niet als je dat net bij een universele garage hebt laten doen. Helaas geen leuke service van de opel garage. Ik heb het onderdeel nog, dus ga ik maar eens met Opel nederland bellen.



spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de uitlaat even op losse delen in de dempers als er tijdens het rijden een stukje voor de pijp gaat zitten komt er te veel tegendruk in de uitlaat en valt deturbo druk weg.als je de motor weer stilzet word het stukje niet meer voor de pijpgehouden door de uitlaatgasdruk en valt weer om en doet hij het weer als vanouds wij hebben dit gehad bij div mercedessen

wij verwijderen de pijp even en gaan dan een stukje rijden om het te controleren.
succes Marcel.

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad wat Buy schrijft is wel de goede luchtmassameter

R_Bakker (0) PRO, 18 jaar geleden

Geen lekkage vacuumslangen naar de wastegate, trekt de wastegate wel helemaal dicht bij stationeer draaien.
Evt met de hand voelen of hij goed dicht trekt, zoniet vacuum lekkage slangen of klepje.


Gr Ron

ernst2879 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eens op de luchtmassa meter. op het voetje waar de stekker op zit, staat aan de zijkant een nummer. het gaat om de eerste 3 nummers. als dat getal lager is dan 183 dan moet er een andere opgezet worden.
hopelijk heb je daar wat aan. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.