Opel Astra: Turbo valt uit bij lage snelheid Astra H 1.9cdti 101pk 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9cdti 101pk

Goedemiddag,

na 2 probleemloze jaren rijden met mijn astra H Station 1.9CDTI 101pk is het eerste euvel dan toch ontstaan..

Als ik start is er 50% kans dat de turbo wel of niet meewerkt. Als hij werkt rijdt de auto perfect, volle power en geen dipjes o.i.d.. Maar als ik de turbo even niet belast(bijvoorbeeld voor rood stoplicht, lang afremmen voor een bocht of bij een afslag) dan valt de turbo helemaal weg. Als ik tijdens het rijden het contact even uit en aan doe heb ik weer 50% kans dat de turbo het weer doet(tot het volgende stoplicht), en bij meerdere keren contact uit en aan doet hij het sowieso weer.

Het probleem onstaat dus wanneer de turbo NIET belast wordt. Als je flink blijft doortrappen dan blijft hij werken. Verder geen storingslampjes of codes te vinden, het enige wat ik heb kunnen bespeuren is dat mijn cruise control NIET werkt als de turbo het niet doet en WEL werkt als de turbo het wel doet.

In eerste instantie heb ik gelijk alle vacuumslangen vervangen, heb met draaiende motor gevoeld dat de slang naar de magneetklep goed vacuum trekt. De MAP sensor heb ik ook gereinigd met remreiniger, toch houdt het probleem aan.

Het is begonnen nadat ik oliefilter/olie/luchtfilter vervangen heb en een intercooler slang die lekte bij de aansluiting boven de intercooler met een nieuwe slangklem goed heb vastgezet.

Enige modificaties die ik bij aankoop heb gedaan is chiptuning, roetfilter verwijderen, egr afdoppen en uitschrijven (Bij unlimited tuning amersfoort, perfect gedaan)

Nu heb ik wat onderzoek gedaan en ik denk zelf dat het probleem verschillende oorzaken kan hebben:

- Luchtmassameter
- Magneetklep(solenoid)
- Map sensor

Ik kan natuurlijk alles gaan vervangen maar ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft of dingen kan uitsluiten, waarbij ik denk dat het uitvallen van de cruisecontrol een rol kan spelen of het vastzetten van de intercooler slang.

Hoop dat iemand me hiermee kan helpen!

Martin

m.jd86

Geplaatst door m.jd86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Tja, gezien wet weggaan van de symptomen (geen turbo) denk ik toch aan noodloop en een foutcode.
Als er geen foutcode is uit te lezen rijst de vraag of er een aantal (of alle) foutcodes uitgeschakeld zijn door de "tuner".
Daar kom je echter alleen maar achter door rijdend uit te lezen op het moment van de storing.
Als er dan ook geen storing is uit te lezen dan nogmaals proberen, maar dan met de standaard software.

m.jd86 (0), 8 jaar geleden

Luchtmassameter vervangen, probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.