Opel Vectra: Uitvallen tellers, stuurbekrachtiging, ABS, automaat, cruise con

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 aut

Goedendag,
Ik heb sinds Juli een vervelende storing in mijn Vectra gts 2.2 aut, het begint met flikkeren van lampjes in het dashboard en uitvallen van stuurbekrachtiging, ABS, automaat, cruisecontrol ed. Als ik met de storing verder rijd reset de auto deze echter schakelt de auto niet meer in automaat en handmatig. De auto is reeds meerder keren naar een Opeldealer gegaan om nagekeken te worden.
In December 2010 heb ik ook zoiets dergelijks gehad en men heft toen de accu en de ecu unit van het stuur vervangen. Nu heeft de dealer weer de ecu unit in het stuur vervangen echter zonder resultaat, ook heeft de dealer alle kabels nagelopen en de ABS unit stekker gecontroleerd na overleg met Opel. De auto loopt soms enkele dagen weken zonder de storing en komt dan plots opzetten. Tijdens mij terugreis van vakantie is de ADAC er ook bij geweest en die kon ook niet vinden wat er aan de hand was, tijdens mijn reis viel alles regelmatig op storing tijdens een hobbel en ging de storing ook weer weg, na de auto uit te zetten en opnieuw te starten kon ik ook weer schakelen. Vaak wil de auto tijdens de storing ook niet meer starten. Nu komt het rare dat de auto de laatste keer bij een storing niet meer wilde starten, ook de ANWB kreeg het niet voor elkaar en schakelde een sleepwagen in. Ik heb deze afgewacht en het sleepoog in de auto gedraaid, en de stalkabel van de sleepwagen aan mijn auto gemaakt, toen ik in de auto stapte bleek dat de storing plots weg was, auto is naar garage gegaan en er stonden 27 storingsmeldingen in. De garage geeft aan dat het niet duidelijk voor hen is wat er aan de hand is.

Mischien iemand van jullie een idee of dit al meegemaakt?

Roland

RvS

Geplaatst door RvS (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Doet me denken aan een slechte massaverbinding ergens. Als je die niet kun vinden kun je ongestraft alles wat massa moet zijn met een andere massa verbinden. Ik geef wat voorbeelden. dashboard, motor versnellingsbak, Ook diverse kabelbundels hebben massaverbindingen hier en daar. Allemaal doen. het is even werk maar bij zoveel storingen tegelijkertijd kans op succes.

RvS (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb zelf de stekker van de ABS unit nagekeken en de pennetjes verbogen en ingespoten met contactspray, en wat blijkt nu weg is de storing.
Via internet erachter gekomen dat dit een veel voorkomend probleem was bij de Vectra gts C1 en de eerste serie van de Vectra gts C2.

RvS (0), 12 jaar geleden

Gisteren toch weer dezelfde storing gehad, uitvallen stuurbekrachtiging, Abs en acculampje branden, uitvallen tellers en automaat schakelt niet meer.
Na enkele honderden meters verdwijnen de storingen en blijft het lampje met het tene van een sleutel aan en de automaat schakelt niet. Als ik de auto opnieuw star is alles weer normaal.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Meet eens. Dynamospanning?? tussen de */- 13,9 en 14,6 onbelast en bij gas geven.. of veel verbruikers aan niet onder de "/- 13,5. meten tussen de dikke kabel op de dynamo. en de massa ervan.

RvS (0), 12 jaar geleden

De auto is reeds nagekeken en gemeten door de Opeldealer in Oostenrijk, ADAC,Anwb en de Opeldealer waar de auto in onderhoud is. Zij hebben reeds de spanning op meerdere punten belast en onbelast gemeten.

Dave J. (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb eens een Vectra GTS gehad, een 1.8 16v uit 2004, daarbij viel af en toe echt alles uit. Hij deed dan helemaal niets en in de garage konden ze dan ook niets uitlezen wat de evt. storing zou kunnen veroorzaken. Tijdje daarna strate hij weer en was er niets aan de hand, na uitlezen kwamen er ook zo'n 20 tal storingen uit.
Ik heb hem maar verkocht, de dealer kon me geen oorzaak geven.

Na een tijdje sprak ik iemand die hetzelfde probleem had gehad met een Vectra GTS 2.2, bij hem bleek de relais die op de startmotor zit niet goed te functioneren.
Ik zelf had 3 weken voor deze problemen mijn startmotor laten vervangen....misschien bij jou het probleem??

Mvg

RvS (0), 12 jaar geleden

Auto heeft inmiddels twee weken bij de dealer gestaan waar men dezelfde storing meegemaakt heeft als ik.
Monteur is er mee gaan rijden onder het rijden vielen de tellers, en stuurbekrachtiging uit en het lampje van de accu en abs gingen aan. Ook kon de monteur tijdens de storing bijna nergens meer in met het tis 2000 apparaat om uit te lezen, het enigste was de motormodule. Als je de motor tijdens de storing laat lopen blijft deze lopen en staat de automaat in de vijfde versnelling en kun je niet meer versnellingen aan. Als je de motor tijdens de storing uizet krijg je deze ook niet meer aan de praat. Garage heeft in samen spraak met Opel Nederland gekeken en Opel gaf aan om twee multimeters op bepaalde punten aan te sluiten op de uitlees stekker.Echter na het aansluiten van de meters de storing niet meer gehad. Na een week de meters uit de auto gehaald, en nu rijd ik zelf ook al weer enkele dagen rond zonder de storing.Ik heb nog wel de 2 meters bij om te kijken wat de spanning is tijdens de storing op het canbus systeem.

RvS (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik heb de Vectra afgelopen November verkocht omdat zowel de Dealer en Opel Nederland zeer weinig tot geen steun boden.En dat voor een auto waar ik 30000 euro voor betaald heb!
Afgelopen week gebelt door de firma die de auto met mede weten van de storing gekocht heeft. Deze wist mij te vertellen dat ook zij de storing niet kunnen vinden en er ook al 43 uur aan gezocht hebben ik heb hen kon verteld wat er wel en niet getest is, en welke onderdelen er al vevangen zijn.
Zij vertelde mij dat ze mij altijd even laten weten of ze het probleem wel of niet gevonden hebben.
Zodra ik meer van hen hoor zal ik dit even laten weten.

vrieri (0), 11 jaar geleden

hoi RvS,

heb hetzelfde met mijn vectra 1.8 benzine uit 2001.

er is een extra massa kabel naar het koetswerk gelegd want dit zou helpen.......niet dus

nu word er gekeken naar de multitimer die achter op de zekeringskast zit.
als je op google zoekt naar multitimer opel vectra en dan kijkt op het opelforum zullen de dingen die de multitimer aanstuurt je bekend voorkomen m.b.t de storing.....

RvS (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Garage waar ik auto aan verkocht heb heeft het probleem na veel zoeken gevonden, het bleek een print te zijn in de stuurkolom, deze was uit aan het branden waardoor soms wel en niet de storing aanwezig was.
Raar dat een niet dealer het probleem vind en de officiele dealer niet.

sel (0), 11 jaar geleden

Zo raar is dat niet RvS, het blijft mensen werk. Ieder geval, mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.