Opel Vectra: Uitvallende motor (startprobleem)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

M'n eerste probleem is opgelost sinds maart 2006. Ik had namelijk een ongeloofelijk schokkende motor rond de 1800 toeren. Op een dag gaf hij helemaal ging hij helemaal niet meer vooruit en kwam er alleen nog maar witte rook uit de uitlaat.
-> naar de garage gedaan en bleek dat er kleppen waren doorgebrand (1300€ kosten :( )

Nu heb ik een ander probleem, donderdag (voorbije week) toen ik van het werk naar huis wilde rijden, ben ik 3 keer stilgevallen aan de rode lichten (zonder schokken of dergelijke, gewoon plots motor stil zonder meer). Toch thuisgeraakt en op de oprit geparkeerd.
Nu probeerde ik heb gisterenmorgend opnieuw te starten en dat ging wonderbaarlijk van de eerste keer en gaf geen problemen. Ik effe blij dat hij nog werkte. Motor stilgelegd en even gaan ontbijten. Toen ik 10 minuten later wilde vertrekken naar het werk, wilde hij plots nietmeer starten.

Het is dus zo dat de motor wel "wil" starten, maar blijkbaar net dat tikkeltje tekort komt en niet "kan" starten. Met zeer licht wat op de gaspedaal te duwen tijdens poging tot starten heeft hij meer zin, maar dat is dus niet de manier van werken natuurlijk. Met compressie heb ik geen last gehad. Tijdens de rit naar huis op donderdag viel hij stil aan de rode lichten, maar starten deed hij perfect (waarna hij ook nog goed reed). Enkel in neutrale stand viel hij dus stil ...

Wat kan het probleem zijn ?

- Ik heb de batterij al gecontrolleerd (12,5V)
- De benzinetoevoer is ook in orde
- De bougies geven vonk

Nu moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik de hoeveelheid koelvloeistof uit het oog was verloren en dat die dus kurkdroog stond, nochthans steeg de motortemperatuur nooit boven de 95°C. Ik heb die nu reeds aangevuld.
Het oliepeil is ook in orde, maar dit heeft ook een tijdje niet geweest.

Ik weet niet hoe lang ik zonder koelvloeistof en/of te weinig motorolie heb gereden, maar dit zal nooit langer dan 5 maand geweest zijn (in mijn geval niet meer dan 5000 km).

felipe

Geplaatst door felipe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

laat erst je storingsgeheugen uitlezen.
laat ook je koelsysteem controleren want ik begrijp dat je nogal wat bij moest vullen dus er moet ergens een lek zijn.
het gevolg van teweinig koelvloeistof in je systeem kan een lekke koppakking zijn want daar zijn ze nogal gevoelig op.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.