Opel Astra: uphill heel moeilijk starten

Bouwjaar: 2001

Mijn Astra G 2.0 DTI 16v 74kw wilde tot 2 keer toe in Engeland niet starten; pas na heel lang doorstarten lukte het dan toch met een gigantische rookpluim over de camping; mee naar de Vauxhall-dealer; en daar trof ik een goudhaantje: niet naar binnen op de brug en de kassa laten rinkelen maar een simpele vraag: stond je "uphill" of "downhill"?
En ja hoor, beide keren uphill=met de neus omhoog; volgens de Vauxhall-medewerker kwam het doordat de brandstofleidingen licht poreus zijn geworden; daardoor komt er bij uphill een klein beetje lucht in de leidingen en vloeit de brandstof terug; daadoor moet je dan olang starten om de brandstof weer aan te zuigen; daar heb je dus in het vlakke Nederland geen last van; erna altijd "downhill" geparkeerd en nergens meer last van gehad.
Mijn vraag: moet ik dringend de rubber leidingen laten vervangen, en is dat een kostbare reparatie?

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit probleem had zich binnenkort ook wel in Nederland voorgedaan. De slangen drogen door ouderdom uit. Kosten vallen wel mee. Afhankelijk van het uurloon zou je met 50 euro klaar moeten zijn. Wel goede kwaliteit slang laten monteren. Naar ik meen moeten ze elke 30000 km. vervangen worden.

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Nieuwe slangen geplaatst: was hard nodig en kostte 75 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.