Opel Astra: Valt in noodloop

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900cdti 150pk

Auto valt in noodloop,2 lampjes branden(auto met sleuteltje en EPS lampje)en stationair toerental zit op ong. 1100 tpm.
Gebeurt bij weg rijden of als je al rijdt. Gaspendaal is al vervangen maar heeft het nog.De auto is al een aantal keren uit gelezen en reset en de autocomputer is nagekeken is ook goed.
Wie kan me helpen.

VR GR John Lodder.

john 1964

Geplaatst door john 1964 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Resetten helpt ook niet, repareren wel. Wat zijn de exacte foutcodes compleet met nummers?

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Ik ben zelf regelmatig bezig met een Opel met dieselmotor. Ook deze heeft last van uw verschijnselen. Ik heb de storing drastisch terug weten te brengen door een diesel reinigingsmiddel via de diesel toe te voegen. Ik gooi drie flacons van bijv Pro Tec(mag ook een ander merk zijn) door de brandstof en ga daarna een stuk jakkeren met de auto. Daarmee bedoel ik dat ik het motortoerental op jaag tot 5000 toeren en gedurende 30 seconde vasthoudt . En dit herhaal ik 4 a 5 keer. Dat klinkt niet fijn maar lost het probleem wel voor bepaalde tijd op. Bij mij blijft de storing dan weg en de motor gaat niet meer in noodloop. Zodra de melding terugkomt herhaal ik de behandeling. De problematiek komt door het omloopsysteem om betere uitstootwaarden te genereren,maar intern raakt de boel ernstig vervuild met alle gevolgen vandien. Deze info heb ik van een dieselrevisiebedrijf ,en daar staan deze type dieselmotoren enigzins bekend om,wordt gezegd. Het probleem met de EPS komt mij overigens niet bekend voor en staat hier volgens mij los van maar dat weet ik niet zeker.

mvg Jacques

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

EPS - Electronic Power Steering. Stuurbekrachting.
ESP - Engine Stability Program. Zit in het ABS systeem.
Is wel interessant om te weten welk lampje er nu brandt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.