Opel ZAFIRA-A: Valt uit of start niet probleem ecu?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Met de fout p1600-0 is het haast zeker dat er een defect ecu in het spel is.
Probleem wat je omschrijft komt regelmatig voor bij zowel de 1.6 als 1.8
Als je wilt weet ik een goed adres om de computer te laten testen.
Deze man weet wat hij doet en zeer veel ervaring met opel

vleegske

Geplaatst door vleegske (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vleegske (0), 5 jaar geleden

Ik heb al een tijdje een probleem met mijn Opel Zafira 1.8 uit 2003. Soms start die niet of valt die binnen een paar minuten na starten uit. De lampjes die dan gaan branden zijn die van het uitlaat systeem, het sleuteltje en de traction control. Na ongeveer 10 minuten start die weer gewoon en zijn alle lampjes uit en kan die ook probleemloos rijden.
Bij uitlezen geeft die aan p1600-0 replace or reprogram ecu. Dat reprogrammeren is gedaan maar toch blijft die dit aangeven nadat het gebeurt is. Ook zijn alle stekkers nagekeken. Op de contactpunten zit geen oxidatie. De ecu zelf is niet open gemaakt omdat die geseald is.
Voor dat de klachten begonnen, zijn de bobine en de remklauwen vervangen geweest. Ook is op een gegeven moment het contactslot vervangen omdat die stuk was. Na de vervanging van het contactslot heeft die het probleem een paar weken (de mooie februari weken) niet meer gehad tot afgelopen donderdag Sindsdien al weer 4 keer (een periode vol regen en wind)., dezelfde frequentie als voor vervanging contactslot.
Zijn een beetje huiverig om een andere ecu te plaatsen omdat we het gevoel hebben dat het daar wel eens niets mee te maken kan hebben en het geen goedkope reparatie is.
Wat verder opvalt is dat het probleem zich bij vochtig/nat weer voordoet en alleen bij start of vlak erna. Als die warm is gebeurt het niet.
Wie o wie is hier toevallig ook al eens tegen aangelopen en heeft een tip waar we misschien zelf nog niet aan gedacht hadden.

vleegske (0), 5 jaar geleden

Ik had op een ander forum de tip gekregen dat imitatie bobines niet op een opel gaan. Volgens een opel bulletin heeft alleen de originele een ballast resistor. Zonder die ballast resistor raakt de ecu van het pad af.

Imitatiebobine vervangen voor een originele van de sloop en probleem is verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.