Opel vectra b station: vectra 2001 start niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Hallo allemaal,

Gisteren startte mijn auto prima, maar bij het wegrijden sloeg hij direkt af. Weer starten lukte niet direkt, maar na een aantal pogingen sloeg hij aan. de rest van de dag geen enkel probleem meer, een paar keer gestart. Vanmorgen startte ik de auto, maar hij trilde enorm en leek wel op bv. 3 cilinders te lopen. Ik heb hem uitgezet en nu wil hij absoluut niet meer starten. Ook na een aantal uren, heb ik het net weer geprobeerd, maar geen enkele aanwijzing dat hij aan wil slaan. Heb inmiddels de reservesleutel geprobeerd om een kapotte chip van de startonderbreker uit te sluiten. Help, Wie heeft een idee!!! groet Bob

Bob1333

Geplaatst door Bob1333 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

venedijk (0) PRO, 15 jaar geleden

we weten dat het om een vectra van 2001 gaat maar verder niks

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

sorry, dacht dat dat al bekend was. Het gaat om een 2.0 DTH sports edition. 3 weken geleden een grote beurt gehad (motorhuis Opel). vorig jaar zijn de gloeipluggen vervangen, maar verder nooit problemen gehad met de motor. Heeft nu 253000 km gelopen.groet bob

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Brandstofpompen gaan vaak kapot bij dit type meestal rond de 200.000km.

Hans

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

ik denk dat er lucht in het brandstof systeem komt. de retourslangen willen wel eens lekken...of de verstuiverringen..

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

Brandstofpomp lijkt me niet, slangetje losgehaald en daar komt gewoon brandstof uit. inmiddels heb ik hem met wat hulp en doorstarten weer aan de praat gekregen. Hierna start hij weer als een bezetene. Stuk gereden ook snelweg en hij loopt gewwon prima/soepel. Ben wel benieuwd wat hij morgenochtend met de koude start doet. Kan ik zelf checken of de retourleidingen inderdaad lekken of moet hij daarvoor naar de dealer? In ieder geval grote dank voor deze snelle reacties!

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

je moet even met een vacuumpompje het retour gedeelte van de verstuivers controleren op dichtheid. als je geen pompje hebt zul je even langs de garage moeten.

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

ok super bedankt zover. Ik hoop dat hij wil starten morgen, dan rioj ik gelijk ff langs m'n garage. ik laat jullie de uitlkomst weten, groet Bob

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

vandaag geen enkel probleem met starten. Begrijp er niks van. Maandag rij ik ff langs bij de garage, hoopp dat ze wat willen checken.

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

update aan allen:

Garage kan niets vinden. Auto heeft ook sinds laatste bericht iedere dag zonder problemen gestart, tot gisteren. Hij dad 2 dagen stil gestaan en wilde echt niet aanslaan. Wat mij wel opviel is dat het voorgloeilampje niet ging branden bij de eerste startpoging, maar misschien is dat logisch bij de temperaturen van de laatste dagen.....Na heel erg doorstarten kreeg ik hem uiteindelijk weer aan de praat. Vanmorgen startte hij weer helemaal normaal. Ook het voorgloeilampje brandde een fractie. Iemand nog suggesties?

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Vaak het klepje van de brandstof terugloop regeling dat kapot gaat en open blijft staan waardoor de dieselolie vanuit de tank moet komen.

Daar is lang starten voor nodig om hem aan de praat te krijgen.

Een mede opel-forumer had een filmpje van ruim 4 minuten starten voordat de Diesel weer draaide, deze ging ook niet gelijk op 4cilinders aan de gang.

Willem

Bob1333 (0), 15 jaar geleden

Is het dan logisch dat hij het een week probleemloos heeft gedaan?

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

Jak kan, als je met de neus omlaag parkeerd zal hij goed starten

parkeer je m met de neus omhoog loopt de bransdstof terug naar de tank.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.