Opel Vectra: Vectra B stottert/hapert en piepende remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier. Ik heb een aantal problemen met mijn Vectra B 1.6 16v uit 2000. Recent APK gekeurd en een grote beurt gehad.


1e probleem.

Mijn Vectra stottert/hapert af en toe bij het optrekken. Maakt niet uit in welke versnelling ik rij, bij het optrekken, stottert/hapert de auto. Het lijkt alsof er geen benzine naar de motor gaat. Het stotteren en haperen was het ergst met het warme weer van afgelopen weken. Nu het was minder warm is lijkt het mee te vallen.


2e probleem.

Bij het remmen piepen de remmen op het moment dat ik bijna tot stilstand ben gekomen. Het is een hele hoge pieptoon. De remblokken en schijven zijn met de grote beurt vervangen. Tevens als ik achteruit rij en rem dan hoor ik een maal een gebonk vanaf de achterkant van mijn auto. Het lijkt alsof iets losschiet of op zijn plaats valt. De auto remt trouwens gewoon goed, geen trillingen bij het remmen.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

DoubleA

Geplaatst door DoubleA (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 9 jaar geleden

Piepen wordt veroorzaakt door de remvoering van de remblokjes , waarschijnlijk harde voering.
Zitten er schuine kanten aan de remblokken ?
Achter ook schijven of trommel ?

DoubleA (0), 9 jaar geleden

Hmm ok, is daar nog wat aan te doen? Nee alles sluit netjes aan op elkaar. En achter ook schijven.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Ja terug naar garage met klacht

DoubleA (0), 9 jaar geleden

Ben al naar de garage geweest, die zeggen dat zij er niet veel aan kunnen doen. De auto remt zoals die moet remmen. En dat gepiep moet volgens hun gewoon uit geremd worden.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Blokken wisselen wil wel eens helpen zou zo wie zo ff kijken naar dat gebonk heb het ook eens gehad bij de dealer hadden ze er de verkeerde type blokken ingezet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.