Opel vectra: Electrische ramen Opel Vectra

Bouwjaar: 1999

Als ik van mijn Opel Vectra (1999) het linkerraam opendoe loopt hij halverwege iets zwaar maar gaat wel helemaal naar beneden. Als ik de raam weer sluit gaat hij half omhoog en gaat weer terug naar onderen. Dit gebeurd herhaaldelijk tot hij op een zeker moment na een tijdje weer helemaal omhoog gaat. Ik doe het raam nu nog maar een paar centimeter naar beneden en gaat goed. Helemaal openen durf ik niet meer. Ook blijft het led lampje van de bediening knop voor de linkerraam branden.
Wie heeft hier een oplossing voor? Alvast bedankt

Dylanfan

Geplaatst door Dylanfan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

GercoXXL (0), 9 jaar geleden

Als het raam vanzelf stopt is dat een teken dat de vingerklembeveiliging aanspreekt. Je zult de deurbekleding er af moeten halen om te zien waarom het raam zwaar op en neer gaat.

kleijn (0), 9 jaar geleden

Probeer eerst eens je rubber inspuiten met siliconen spray

Dylanfan (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties. Het probleem is echter niet zozeer het openen. Halverwege gaat het iets zwaarder maar gaat toch open. Het probleem is als het raam eenmaal beneden is en ik wil hem weer sluiten gaat hij omhoog en halverwege gaat hij weer naar beneden. En dit doet hij dan constant tot op een gegeven moment doet hij het wel goed. Als het raam dan eenmaal weer boven is durf ik hem niet weer openen, ja ongeveer 5 centimeter dan stop ik om het probleem te omzeilen. En het led lampje van de bediening blijft constant branden. Bedankt alvast voor de reacties.

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Idd Willem..

Dat goedkope siliconenspray met een slangetje er aan.
Diep in de geleiders spuiten..het schuimachtige spul neemt het goed op, geeft vaak een wereld van verschil.

Dylanfan (0), 9 jaar geleden

Bedankt zover GercoXXL en kleijn.

Dylanfan (0), 9 jaar geleden

Bedankt C. Jonker en al die anderen. Ga het proberen.

GercoXXL (0), 9 jaar geleden

Alleen bij sluiten spreekt de klembeveiliging eventueel aan. Bij openen zakt het raam toch wel, geholpen door zijn eigen gewicht. Siliconenspray zou ook goed kunnen helpen. Willem heeft hiermee een goed punt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.