Opel Vectra: vectra c 20.dti y20dtr

Bouwjaar: 2002

hoi.
ik heb nu een vectra c staan met een 20.dti motor.
er zitten 2 grote multistekkers op de pomp.
het volgende is aan de hand, de auto is stilgevallen op de autobaan en blijft allen maar 1500rpm draaien.als je hem afzet gaat hij gewoon uit en kun je hem weer starten en gaat deze gewoon weer 1500rpm draaien.je kunt het gaspeaal bewegen zoveel je wil maar er is geen respons van.de motor slaat koud en warm gewoon goed aanop 1500rpm.het motor managment lampje gaat aan op kontakt en uit als de motor loopt.uitlezen met de tester gaat niet want je kunt er niet inkomen met diverse uitleesapparaten geprobeerd.bij opel kunnen ze er een stukje inkomen met de tech.2. de enigste foutcode die er bij opel uitkomt is dat er iets mis zou kunnen zijn met het CAN signaal laag.

iemand hier mee in aan raking geweest of misschien een goede tip.

stranger

Geplaatst door stranger (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet het probleem in de can-bus van de auto zoeken. Daarom kom je er ook slecht in met de Tech-II, want dat gaat namelijk ook via de can-bus. Foutcode wijst op een onderbreking ergens in de bus. Aangezien de injectiepomp niet reageert op het motormanagement zit het probleem dus tussen deze twee aansluitingen.

stranger (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo, canbus hoog/laag is aanwezig op stuurunits.
lijkt op missen van een voeding ergens.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Er is nog een mogelijkheid voor deze storing, maar daar ben je niet echt blij mee. 1 van de aangesloten ecu's kan de bus blokkeren. Hier kom je pas achter als je de ecu's 1 voor 1 van de bus afhaalt en dan continue storingen lezen (eerst clearen!). Als de storing weg is heb je de schuldige gevonden.
Weet je zeker dan can hoog/laag overal correct aanwezig is? Kun je alleen meten met een scope.

stranger (0) PRO, 18 jaar geleden

ja met scope gemeten, daar beginnen we al vlug mee.
we gaan er mee verder.

R_Bakker (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo

Ik vind het vreemd dat ze er bij opel niet in kunnen komen,
hebben ze wel een candimoduul voor de tech2 gebruikt.

Laat Ger mij maar even mailen ivm uitlezen/programeren

Gr Ron

stranger (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi ron. opel kon er wel inkomen maar een stukje en met de medeling dat can low niet in orde was,vreemdgenoeg stond dit signaal gwoon op de computer.

maar het probleem is nu opgelost,er zit in een van de motor/pomp ecu-stekker olie met water.dit maakt natuurlijk slechte verbindingen en bovendien de vreemdste storingen.
deze stekker kun je moeilijk bij omdat de brandstofleidingen en de koelwater in de weg zitten,zodat we deze niet zo vlug hadden losgemaakt om t e controleren.hij loopt nu als een zonnetje en we kunnen hem gewoon weer uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.