Opel Vectra-C: Vectra-C Slaat af en toe af, daarna starten lopen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DTR

Hallo,

Ik heb hier een Opel Vectra C met een 2.2 DTR motor, deze slaat af en toe spontaan af, daarna wil hij direct moeiteloos aanslaan!?!!!!

Er zijn geen foutcodes aanwezig

Brandstof retour leiding reeds vervangen

Brandstof filter vervangen

Hierna leek het probleem over te wezen maar na een maand begon hij weer.

Iemand nog ideeen

alvast bedankt

G. Huls

Geplaatst door G. Huls (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

COX (0) PRO, 16 jaar geleden

Hebben we ook eens meegemaakt, bij ons was het de smoorklep die dicht viel. De ECU stuurde de vacuümklep aan zonder enige reden. Opgelost door de leiding van de vacuümklep naar de smoorklep af te sluiten.

basje (0) PRO, 15 jaar geleden

Wij hebben dit ook eens mee gemaakt en dat kwam door het eppc klep (aanstuurklep vacuum) waarvan de ontluchtings slangetje met filtertje op de radiateur plaat lag wadoor de klep werdt aangestuurd. dus de ontluchting werdt belemert.

vr gr basje

G. Huls (0) PRO, 15 jaar geleden

Leiding van smoorklep afgesloten maar mocht niet baten, de ontluchting ga ik straks ff controleren.

G. Huls (0) PRO, 15 jaar geleden

ontluchting van het eppc klepje was in orde, hij slaat voornamelijk af waanneer er afgeremd word om een rotonde of bocht door te gaan!

auto word wel veel gebruikt voor kleine stukjes, zou hier misschien iets mee te maken kunnen hebben????

G. Huls (0) PRO, 15 jaar geleden

auto houd soms ook in en als je hem dan stationair laat lopen loopt de motor onregelmatig voor een paar tellen, daarna is er niks meer aan de hand. heb zelf nog niet mee gemaakt dat hij ook afsloeg.

Ik vroeg me af of dit ook met de brandstofpomp te maken kan hebben? van de vectra B gingen de pompen vaak kapot, maar dan zou hij toch een storing op moeten slaan????
Maar gaan deze pompen vaak kapot?

Wie kan mij verder helpen, ik heb alles gedaan wat ik kon doen.

brandstof leiding gecontroleerd
retourleiding vervangen
brandstoffilter vernieuwd en afdicht rubbers vervangen
bekabeling gecontroleerd
vacuum leidings + onderdruk gecontroleerd

nog steeds geen storings aanwezig!!!!!

alvast bedankt

terrorjaaap (0), 15 jaar geleden

je zegt dat hij vaak afslaat en dan weer zonder problemen aangaat heb dit ook gehad en een paar maanden later was mijn dieselpomp kapot.
je vraag of deze net zoals de vectra b iedere keer kapot gaan antwoord ja

j4706 (0), 15 jaar geleden

de mijne slaat ook wel eens spontaan af maar dan gaat af en toe het lampje met de sleutel wel branden,en soms valt hij gewoon met het rijden op de snelweg ook helemaal terug in toeren en gaat het storingslampje branden maar deze gaat ook wel eens na ongeveer 100 meter weer spontaan uit en heeft de auto ook weer trekkracht , vorig jaar in frankrijk had ik ook het zelfde geval toen bleken de vacuumslangetjes gescheurt te zijn en afgelopen april stond ik langs de snelweg ,toen heeft de wegenwacht de egr klep schoon gespoten [is niet uit elkaar geweest,ik weet ook niet of dit wel kan] toen is het even goed geweest maar hij begint weer opnieuw wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn of kan de dealer me naar het uitlezen de goede en de exacte storing zeggen ,zodat ik dan weet wat ik moet doen en kan ik er ook vanuit gaan dat het dan 100% verholpen is.

G. Huls (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem opgelost door smoorklep te vernieuwen, eerst geprobeerd af te sluiten maar toen kwam er een storing in van de egr, te weinig doorstroming.

bedankt voor de reacties

Vr. Gr. G. Huls

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.