Opel Vectra: Vectra Diesel start niet meer. aanslepen gaat wel

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTL

Mijn vectra die heeft vrijdag nog goed reed en startte zonder enig probleem heeft afgelopen zaterdag de handdoek in de ring gegooit. de wagen start niet meer. Ik heb hem vandaag aangesleept en na 50 meter loopte hij weer. stukje gereden en stil gezet uurtje of 3 laten staan en weer niet starten,

het volgende geconstateerd, Brandstoffilter huis was leeg getrokken. de tank zit nog genoeg diesel in, als ik aan de aanvoer leiding zuig dan komt er diesel naar boven. als ik het brandstoffilter huis met diesel vul en probeer te starten gebeurd er weer niks. het huis weer netjes leeg maar geen sjoegum. Ik heb er een klein tankje boven gemonteerd zodat ik eventueel valse lucht kan vermijden naar de pomp toe vanaf de tank. maar ook niet starten ! Dus wel rond draaien maar geen aanslag. heb de slang van de injectoren naar de inlaat op de pomp los gehad om daar ook valselucht uit te kunnen sluiten. maar ook dat krijgt de wagen niet aan het starten.

Mijn verdenkingen gaan dus naar de brandstof pomp. maar wil het eigenlijk wel zeker weten voor dat ik het geld uit ga geven om de pomp te vervangen. in de ECU staan GEEN storingen geregistreerd.

het probleem is dus van 1 op andere dag ontstaan. voor dit startte hij altijd na 1 keer rond te gaan. dus slijtage wil ik eigenlijk achterwege laten. want dan had hij langzaamaan slechter moeten gaan starten. dat was niet het geval. gebruikt ook geen druppel olie. reed 1 op 18 vorige week.

adam76

Geplaatst door adam76 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

keesiewortel (0), 15 jaar geleden

Heb het zelfde probleem gehad.
Niet aanslaan maar wel aan te slepen.
Retour slangentjes vervangen en probleem opgelost.

Groeten Kees

adam76 (0), 15 jaar geleden

was ook bij jou het brandstoffilter huis leeg ???

alle slangetjes vervangen, dus een stuk of 5 of 6 ??? die naar de pomp toe gaan ? dus ik bedoel van de verstuivers naar de pomp. of retour slang naar de tank ?

keesiewortel (0), 15 jaar geleden

Heb niet gekeken of het brandstoffilter huis leeg was.
Het zijn zwarte slangetjes die lopen van verstuiver naar verstuiver en dan naar de brandstof pomp.
Ik heb ook gelijk de T-stukjes vervangen.
Het is niet de retour slang die naar de tank loopt.

xxjohxx (0), 15 jaar geleden

Dat kan het probleem zijn daar de slangetjes op de toevoer van de pomp zitten .

adam76 (0), 15 jaar geleden

De wagen rijd weer. ik heb alles vervangen

Pomp,
Slangetjes
Toevoer leiding
Filter rubber
O ringetjes van de verstuivers.

Het bleek dat de opvoerpomp van de brandstof pomp kapot was. en er was 1 o ringetje verkeerd gemonteerd door de vorige eigenaar. of garagist, wat hoogstwaarschijnlijk dit probleem veroorzaakt heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.