Opel Astra: Ventilator radiateur

Bouwjaar: 1998

Ik heb een 2.o dtl, waarbij de fan van de radiateur direct als ik het contact aan zet begint te draaien. Omdat mijn temperatuurmeter niet erg opliep ongeveer 60 graden, dacht ik dat de thermostaat kapot was. Nu denk ik denk dat bij constante werking van de fan de motor ook niet erg warm kan worden. Mijn vraag : Wat is er aan de hand, wat is er kapot?

leopard6581

Geplaatst door leopard6581 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fortie (0), 18 jaar geleden

Relais van de koelfan blijft waarschijnlijk hangen. Ben niet zeker waar relais zit maar vermoed in zekering kastje onder dashbord links bestuurderskant of ander onder motorkap

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

of motortemperatuursensor defect. uit veiligheid laat de koelingsmodule de koelfans dan constand draaien..

leopard6581 (0), 18 jaar geleden

Ik vrees dat Opeltje gelijk heeft, ik had namelijk de stekker even losgemaakt omdat die gebroken was, sorry voor het ongemak toch bedankt voor jullie reactie.
Mvg Frits

stefan84 (0), 18 jaar geleden

frits,

maar je probleem is nu verholpen ?

er zit dacht ik een soort thermostaatvoeler/schakelaar in de radiator,een soort aan-uit schakelaar die bij een bepaald aantal graden contact maakt,waardoor de stroom na de fan gaat en begint te draaien!als deze stuk is doet hij of het helemaal niet meer,of in jou geval,dat deze niet meer uit gaat!

Stefan

leopard6581 (0), 18 jaar geleden

Stefan,

Nadat ik de stekker op de temperatuurvoeler geplaatst had was dit euvel verholpen. Het lag aan de thermostaat, een nieuwe erin gedaan en de temperatuurmeter loopt nu zoals het hoort naar 85 graden en blijft daar ook staan. In ieder geval bedankt voor je reactie.

Mvg Frits

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.