Opel Astra: de verwarming

Bouwjaar: 1999

Hallo, de verwarming van mijn auto doet het niet zo goed, het blaast een matige warme lucht, als ik het op max. zet. Waar kan het probleem zijn? x1.6xel Alvast bedankt.

Lisamik

Geplaatst door Lisamik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

fortie (0), 18 jaar geleden

Te weinig water in het koelsysteem? komt motor op bedrijfstemperatuur?

Lisamik (0), 18 jaar geleden

De koelvloeistof is max.Een half uur rijden moet genoeg zijn toch om warm te worden?

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat geeft de motortemperatuur meter aan op zijn warmst??

Willem

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, motor komt niet op temperatuur, het lijkt bij mij wel alsof de thermostaat open gaat maar niet snel genoeg weer sluit waardoor de meter vrijwel niet uit de hoek komt.

Ik vraag me af of je de thermostaat makkelijk zelf kan vervangen.

Lisamik (0), 18 jaar geleden

ik heb mijn kilometerteller unit ( compleet met witte tellers) vorig jaar vervangen, deze motortemperatuur meter
geeft +87aan, en mijn oude originele geeft 93 aan, maar daar zou het waarschijnlijk niet aan liggen hoop ik, de wijzer misschien ?

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

heb zelfde probleem voor bij mijn opel calibra
meter komt halverwege zijn en verder niet.
normaal slaat mijn thermostaan aan op 90graden of er toch bijna tegen,nu doet deze het al reeds op 45graden waardoor ik ook niet echt meer een comfortabele verwarming meer heb in mijn wagen. niet koud hoor maar ook niet meer zo warm zoals het zijn moet,mss de oorzaak zoeken bij mijn kachelradiator die mss kan verstoppen, vloeistofpijl staat goed

stefan84 (0), 18 jaar geleden

denk dat de kachelradiator maar zelden voorkomt dat deze verstop!denk dat het probleem ergens ligt in de thermostaat als dan niet lucht in het koelsysteem!even opnieuw bijvullen en ontluchten!

zit er niet zo'n soort thermostaatje op de koelvloeistofslangen die naar de kachelradiator lopen?zit onder de motorkap vlak voor de slangen naar binnen gaan?dat is een soort vernauwing zodat niet de volle druk van je motor/systeem door je kachelradiator gaat zodat deze kan openscheuren!maar daar zit een soort klep met een veer in,dus door de druk van het systeem word deze opengedrukt waardoor er koelvloeistof naar de kachelradiator gaat stromen!

heb het een keertje bij een golf 2 gehad dat deze klep defect was,niet goed meer werkte!alles was in orde,waterpomp,thermostaat e.d. allemaal ok.fan ging aan bij 3/4 en motor zelf werd wel warm,alleen door die 'klep'wat niet werkte deed de verwarming het slecht!

worden beide slangen die naar binnen gaan even warm ?of lauw?of helemaal niet ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.