Opel Astra: verbruik op display doet raar

Bouwjaar: 1992

hoe kan ik het uitleggen

op mn boardcomputer zie ik mijn huidig verbruik netjes op 1.0 of 1.1 / 1.2 staan met een warme motor. maar als ik rij, en dan de koppeling intrap ( om te remmen b.v.) gaat mijn verbruik van bv. 11.0 - 100km heel regelmatig en normaal naar de bv. 3.4- 100km maar dan opeens gaat dat verbruik weer omhoog, 3.6 / 4.7 / 6.8 / 8.4 ,en dan opeens naar het normale 1.2.

ik merk niks aan het aantal toeren, dat blijft gewoon op 1000 staan. maar het verbruik zakt dus, stijgt dan weer, en zakt weer naar het normale. en dit alles in binnen 10 seconden.

ligt dit aan een sensor? of aan de stationair regelaar? of nog wat anders?

alvast bedankt.

roygsi

Geplaatst door roygsi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

weet niet of jou astra een vacuum slangetje achter op de tellerklok heeft zitten maar het zou wel eens goed kunnen zijn dat deze gescheurd of poreus is!

blijft het verbruik wel normaal?ik bedoel qua rijden e.d. als je niet na het metertje kijkt.als hij niet meer verbruikt dan zal er waarschijnlijk op het 'slangetje' na een sensor defect zijn!

succes en laat even wat weten aub

roygsi (0), 18 jaar geleden

tijdens het rijden is het verbruik normaal, ook op het display. alleen als ik me gas loslaat, koppeling in. dan gaat het verbruik eerst keurig naar beneden, maar daarna weer omhoog zoals ik al beschreef. en dan opeens springt ie van bijvoorbeeld 8.4 naar 1.1
wat kan het zijn? en als het een sensor is, waar zit deze dan?

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor stationair draait en je rolt uit, gaat het verbruik op de meter ook omhoog, dit heb ik dus ook gewoon bijj mijn boardcomputer.

als ik dus op een stoplicht aan kom rijden, en rem af, trap de koppeling in, dan zie ik naar gelang de snelheid lager wordt het verbruik oplopen totdat ik stil sta, en de board computer op 1.0 a 1.1 liter per uur schiet.

Als je stationair draait en de board comp geeft bijvoorbeeld 3.6l/100km aan, betekend dat dat hij signaal krijgt dat het voertuig in bewegeing is, dit kan aan de snelheids sensor liggen (zit achterop de teller of op de versnellings bak).

Willem

Willem

roygsi (0), 18 jaar geleden

ik heb het bij het uitrollen met de koppeling in. maar dit schijnt dus zo te horen. wel apart

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

stationair verbruikt een auto ook brandstof, naar mate je langzamer rolt verbruik je meer per km, dus loopt de meter omhoog

Willem

roygsi (0), 18 jaar geleden

ik snap hem eindelijk! ik vatte eerst niet wat de snelheidsmeter ermee te maken had, maar het is natuurlijk verbruik per 100km. dus idd met uitrollen en stationair verbruik kan je rare waardes krijgen

bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.