Opel Corsa: Ventilator stopt er steeds mee

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

De ventilator van mijn opel corsa stopt steeds met werken. Vervolgens doet hij het gewoon weer. We hebben een nieuwe weerstand gekocht, maar ik twijfel of dit het is. Het is namelijk niet zo dat hij het alleen op stand 4 doet wanneer de stekker eruit is. Soms doet hij het gewoon de hele dag, op alle standen, en dan opeens gaat de ventilator onregelmatig draaien en maakt hij rare geluiden en daarna stopt hij helemaal met draaien. De ene keer helpt het als je de stekker eruit en er weer in stopt en de andere keer doet hij het gewoon helemaal niet. Ik kan me niet voorstellen dat de motor stuk is omdat hij het vaak ook gewoon helemaal goed doet. Kan vocht het probleem zijn? Is het toch beter om de weerstand die ik heb gekocht erin te zetten? Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Juist met al die regen van de laatste dagen is het een ramp om zonder goed werkende ventilator te rijden. Oh... en de weerstand die ik heb gekocht is een kachelmotorweerstand. Deze moet toch achter het dashboardkastje aan de ventilator worden gemonteerd?

mpeterson

Geplaatst door mpeterson , lid sinds 6 jaar geleden

5 Reacties

GranadaDude, 6 jaar geleden

Dit zou je eens op internet moeten opzoeken. Voor een Opel Corsa weet ik het niet. Wat je wel kan testen is de stekker van de ventilator afkoppelen en met testdraden rechtstreeks 12 V aan te sluiten. Dan weet je al of de ventilator raar zou doen of niet. Vervolgens de schakelaar eens uittesten of er geen slechte contacten zijn.

Mvg

mpeterson, 6 jaar geleden

Ik speur al dagen alle forums af voor een vergelijkbaar probleem, inclusief oplossing. Het enige wat ik steeds zie is dat men als eerste de weerstand vervangt. Vandaar dat ik die in elk geval heb gehaald. Was niet echt goedkoop, maar een tweedehands durfde ik niet aan. Nu begin ik echter te twijfelen omdat hij niet altijd zonder stekker werkt op stand 4. Bedankt voor je snelle reactie. Is zeker het proberen waard om met 12 v te testen. Ik hoop dat ik nog meer nuttige reacties krijg.

Highway PRO, 6 jaar geleden

Ben niet op de hoogte maar je hebt een Corsa D volgens mijn. Dan heb je wat aan deze link. http://www.corsa-d-drivers.nl/viewtopic....

firedriver, 6 jaar geleden

Een typische kwaltje bij die corsa's, nochtans één thuis gehad, zijn kachelweerstand vervangen en het was ok, werkte alleen op stand 4, bevind zich onder de dashbord juist boven zijn gaspedaal, langs zijn parafan kan je aan zijn kachel geraken.
Gr.
Mischien heb je daar iets aan.
http://www.opel-forum.nl/viewtopic.php?f...

Mark Nino, 4 maanden geleden

Heb het zelfde probleem. Het gaat om Opel Corsa D 1.2 bj: 2008 benzine. Kachel deed het niet, uit ervaring gaat in het meeste geval Kachelweerstand kapot, deze vervangen. Na aantal dagen deed de kachel het weer niet. Toen kachelweerstand doorgemeten, deze leek normaal, maar toch voor de zekerheid weer een nieuwe besteld en vervangen. Deze oplossing was weer goed voor paar dagen en is het probleem later weer terug gekomen. Dan toch maar met twijfels te aanjager van de kachel vervangen en de probleem blijft terug komen. Ik merk ook dat de kabel van de aanjager stekker erg warm wordt. Op het internet kom ik niet veel tegen. Heeft iemand misschien deze kwaaltje al eens mee gemaakt? Alvast bedankt voor de moeite

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.