Opel Insignia 2011: Verbruik auto 1.6 Turbo

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A16LET, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 132

Hallo!

Ik ben nieuw op deze forum en wil graag een onderwerp bespreken. Sinds mei dit jaar ben ik eigenaar van een mooie Opel Insignia 1.6 Turbo uit 2011. Deze zomer zijn we met de Insignia wezen reizen. Ik schrok van het verbruik en ben benieuwd naar de ervaring van andere Insignia 1.6T eigenaren.

De tankinhoud is 70liter. Met dakkoffer heb ik de 550/600KM moeilijk gehaald, en zonderdakkoffer 600 tot 650KM. Ik reed gemiddeld 145km peruur. Nu ben ik al een poosje terug en hou ik de auto in de gaten. In de binnenstad, waar ik normaal rij om te zien wat dan mijn verbruik is, zegt de actieradius + de KMs die ik heb gemaakt dat ik rond de 560km uitkom. Ik schrik een beetje van het verbruik. Ik ben benieuwd naar of dit normaal is of dat er een probleem is ergens in de auto? Ik hoop dat jullie de ervaringen willen delen en misschien zelfs een oplossing hebben voor als dit geen normaal gedrag is van de auto.

Alvast bedankt!

FordCarlos

Geplaatst door FordCarlos (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Beunhaas (510) PRO, 1 jaar geleden

145 gemiddeld en veel stadsverkeer en een niet bepaald lichte auto zijn nou niet bepaald gunstig voor het verbruik, desondanks vind ik het ook vrij hoog.
Voornaamste factor is nog altijd de bestuurder....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.